LIGE NU:

Tidligere Rebild-ansatte: Dårligt arbejdsmiljø eksisterer fortsat

Tidligere ansatte i Rebild Kommune er ikke tilfredse med den redegørelse Rebild Kommune har lavet om arbejdsmiljøsagen fra Sundhedscenter Rebild. Derfor har de nu skrevet et modsvar.

Torsdag i denne uge fratrådte sundhedschef i Rebild Kommune Anne Marie Holm sin stilling. Det skete efter godt en uges massiv massiv omtale og kritik af arbejdsmiljøet på Sundhedscenter Rebild med Anne Marie Holm i en hovedrolle.

Sagen tog sin begyndelse, da 16 tidligere ansatte på Sundhedscenter Rebild stod frem med svær kritik af sundhedschefen som, ifølge de tidligere ansatte, drev sundhedscentert baseret på frygt og kontrol.

Sagen udviklede sig over de næste dage politisk og Den Sociale Fællesliste og Venstre trak henholdsvis fredag og søndag i sidste uge deres støtte til borgmester Leon Sebbelin (Rad.V.), som en konsekvens af den måde, borgmesteren havde håndteret sagen.

Torsdag i denne uge kom så den redegørelse over sagsforløbet, der skulle afdække om der var hold i de tidligere ansattes beskyldninger mod lederen. Redegørelsens konklusion lød, at man ikke anbefalede sanktioner overfor Anne Marie Holm, der alligevel fratrådte sin stilling.

Sagen skulle nu være lukket ned, men de tidligere ansatte, der i første omgang stod frem med den skrappe kritik, er ikke tilfredse med det resultat, redegørelsen efterlader på bundlinjen. Derfor har de sammen skrevet et modsvar til redegørelsen, hvor de kritiserer, at det kun var tillidsvalgte, der blev interviewet om arbejdsmiljøet. Og da de mente, arbejdsmiljøet var i bedring, blev det besluttet ikke at lave flere undersøgelser.

- Der er nogen der har det godt på arbejdspladsen, og det er jo godt. Men der er desværre også nogen, der stadig har det dårligt. De tilkendegiver, at de har ondt i maven og har svært ved at gå på arbejde, og det tyder jo på, at der stadig er udfordringer. Derfor havde vi håbet, at man nu ville slå en streg i sandet, komme videre og skabe et tillidsfuldt arbejdsmiljø i Center Sundhed, siger Rikke Elmstrøm, der var en af de 16 tidligere ansatte, der fik sagen til at rulle.

- Man anfægter at det har foregået og at det foregår, så jeg tænker, det er rigtig svært for den medarbejder, der måtte være utilpas på arbejdspladsen, så vores bekymring er, at det her er en ledelsesstil man praktiserer højere oppe i systemet. Det er i hvert fald en ledelsesstil man accepterer i Rebild Kommune, siden man bliver ved med at forsvare den, fortsætter hun med henvisning til kommunaldirektør Jes Lunde, der igennem hele sagsforløbet har bakket op om den nu forhenværende sundhedschef.

Også de fire fagforeninger Dansk Sygeplejeråd, Danske Fysioterapeuter, Ergoterapeutforeningen og FOA har sendt mails til byrådet i Rebild efter møder i sidste uge med beskrivelser af, at flere af deres medlemmer stadig oplever mistrivsel på arbejdspladsen.

Hverken borgmester Leon Sebbelin eller kommunaldirektør Jes Lunde ønskede lørdag at kommentere henvendelserne fra de fire fagforbund og gruppen af tidligere ansatte, og de har heller ikke ønsket at svare på, om man har været grundig nok i undersøgelsen af arbejdsmiljøet, hvor de nuværende ansatte ikke er blevet hørt. De siger dog begge to, at man har fokus på at få alle tegn på mistrivsel frem i lyset og højne kvaliteten af arbejdsmiljøet.

Samtlige ansatte i Rebild Kommune har efter sagen modtaget en skrivelse, hvor de opfordres til at gå til tillidsrepræsentanter, ledelse eller direktion, hvis de oplever dårligt arbejdsmiljø.

Læs hele redegørelsen til byrådet her:

25_seconds

play Efterretningstjeneste undersøger: Demonstranter i Aalborg var iført militæruniform

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

25_seconds

play Efterretningstjeneste undersøger: Demonstranter i Aalborg var iført militæruniform

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Til forsiden

Til forsiden