LIGE NU:

Blog: Påvirker coronavirussen din sommerferie?

Konsekvenserne af coronavirus for turismebranchen er uoverskuelige, skriver Tonny Thorup i sin blog.

Mange af os var normalt i fuld gang eller lige på nippet til at lægge sommerferieplaner. Det er normalt højsæson på booking af drømmerejsen til sommer, men man skal bare lytte til snakken i sin omgangskreds eller i kantinen…. For at finde ud af at den store Corona-usikkerhed spiller kraftigt ind på vores lyst til de store eventyr.

Hvilket land er det sikkert at rejse til? Hvor kommer næste udbrud, og hvor hurtigt bliver der styr på det? Er det bedre at blive hjemme, eller er det hele bare sådan lidt kørt op, og kvæler det varme forår den Coronavirus alligevel?

Spørgsmålene hober sig op, og ifølge udmeldingerne er tvivlen nok til, at rejsebureauer har markant lavere efterspørgsel. Sagen er jo, at hvis du og jeg er i tvivl, så er der også mange andre, der er det.

Coronavirussen kan have store konsekvenser for rigtig manges rejse- og feriemønstre og dermed for såvel nordjysk som global turisme.

Over de seneste dage betyder det, at arrangementer og events i Nordjylland bliver udskudt, afholdt med færre publikummer eller helt aflyst. Det betyder store, store tab for kulturinstitutioner, restauranter og hoteller. Økonomiske tab betyder tab af arbejdspladser.

Det betyder naturligvis også, at udenlandske turister ikke kommer her, såvel som at vi ikke rejser så meget ud. Den generelle rejseaktivitet er faldet kraftigt.

Men hvad betyder det hele så for den sommerferie, vi går og glæder os til? 

Ja, måske kan man sammenligne med andre gange, hvor der har været stor usikkerhed i verden. Vi holder os til det mere sikre. Vi bliver i Danmark - måske med et smut til vores nabolande. De tænker nok det samme. Der bliver nok rift om de danske sommerhuse, hytterne og campingpladserne, fordi vi selv kommer til at fylde dem op, og der kommer rigtig mange last-minute-chartertilbud.

På længere sigt så kan konsekvenserne for turismen mere generelt være svære at overskue.

Efter askeskyen på Island og de større terrorangreb så fandt vi som mennesker ’det mentale campingbord’ frem, satsede på det sikre og blev ’turister i eget land’. Vi blev mindre eksotiske, rejste mindre og med kortere afstande - i hvert fald for en tid.

Når vi tænker sådan, så er der helt sikkert millioner af mennesker, der tænker det samme, der hvor de kommer fra. Og lige pludselig var der noget i Kina, som rykkede ved rigtig mange brikker i det globale rejsepuslespil…. Og ikke bare en sommerferie.

OM BLOGGEREN

lyntest podepind kviktest coronatest falck testcenter

Skoler gør klar til flere test - nu skal børn fra ni år testes i skoletiden

karrieremesse

play Rekordstor karrieremesse i Gigantium

Illustration_3Limfjordsforbindelse_Noerredyb

Limfjords-område skal undersøges for asbest

Thisted Kommune Rådhus (3)

Budgetforlig i Thisted: Fart på den grønne omstilling

lyntest podepind kviktest coronatest falck testcenter

Skoler gør klar til flere test - nu skal børn fra ni år testes i skoletiden

karrieremesse

play Rekordstor karrieremesse i Gigantium

Til forsiden

Til forsiden