LIGE NU:

Per Clausen: Motorvejen over Egholm er fortsat en dårlig idé, der skal af bordet igen

Selv om regeringen nu har taget en vestlig motorvej ved Aalborg med i oplægget til en ny trafikplan, har Enhedslisten ikke opgivet kampen imod den, lover fungerende rådmand i Aalborg Per Clausen (EHL).

Per Clausen fra Enhedslisten ærgrer sig over, at en vestlig motorvej ved Aalborg og over Limfjords-øen Egholm er kommet med i regeringens oplæg til en ny trafikplan.

Men kampen mod Egholm-linjen er ikke tabt, lyder det fra den fungerende rådmand for energi og miljø i Aalborg Kommune.

- Vi vil, ved forhandlingerne med regeringen, gøre hvad vi kan for at få det her pillet af bordet, og i Nordjylland vil vi fortsat kæmpe for at vise, at Egholm-motorvejen ødelægger langt mere, end den gavner, siger Per Clausen.


Vil arbejde for alternativer

Enhedslisten vil de kommende år arbejde for alternativer til motorvejen ved at fremme samkørsel, give bedre mulighed for hjemmearbejdspladser og etablere flere pendler-p-pladser, så folk i stedet kan bruge den kollektive trafik og cyklen, lyder det fra Per Clausen.

- Vi skal have sat gang i løsninger, der kan reducere presset på vejene og CO2-udledningen, så vi kan vise, en ny motorvej er så inderlig overflødig, siger han.

quote Det kan jo ikke passe, vi har fået en socialdemokratisk regering, hvis miljø- og klimaambitioner ikke er større end Lars Løkke-regeringen.

Per Clausen, byrådsmedlem i Aalborg for Enhedslisten

Per Clausen synes, der skal lægges mere pres på regeringen for at tage klimaudfordringen mere alvorligt, end den har gjort indtil nu.

- Motorvejen over Egholm er en del af denne kamp, så vi må fortsætte med at lægge pres. Det kan jo ikke passe, vi har fået en socialdemokratisk regering, hvis miljø- og klimaambitioner ikke er større end Lars Løkke-regeringen. Det synes jeg ikke er tilfredsstillende, siger han

Der er ifølge Per Clausen og Enhedslisten stor modstand i Nordjylland mod Egholm-motorvejen.

Se hele interviewet med Per Clausen her: