Seneste nyt:

Mette har allerede vundet 40 DM-guldmedaljer - men der er plads til flere

Deltagerne i sporten biathlon-orientering forbereder sig til fredagens DM-konkurrence i Aalborg. En af dem, der er med, er Mette Møller Nielsen fra Skørping, som går efter at udvide sin i forvejen store medaljesamling.

Biathlon. Det er nok umiddelbart en sport, der får de fleste til at tænke på sne, langrendsski og forpustede udøvere, der forsøger at holde riflen i ro og ramme små, sorte skiver.

Hvis det kommer til store navne inden for biathlon, så vil mange måske tænke på den norske legende Ole Einar Bjørndalen, der i sin karriere vandt hele otte OL-guldmedaljer og 20 guldmedaljer ved VM.

Når der ikke er tale om klassisk biathlon, der på dansk også kendes som skiskydning, men i stedet sporten biathlon-orientering, er det måske lidt mere usikkert for de fleste, hvad sporten handler om.

Svaret er, at biathlon-orientering kombinerer orienteringsløb og skydning med de samme rifler, som man bruger i skiskydning. Og en af de danske profiler inden for sporten er Mette Møller Nielsen fra Skørping. Hun har vundet 40 danske mesterskaber i biathlon-orientering, og fredag håber hun på at udvide medaljesamlingen.

- Der er altid plads til flere medaljer, siger hun.

Om DM-ugen

Går efter endnu en guldmedalje

Mette Møller Nielsen er med, når der fredag afholdes danske mesterskaber i biathlon-orientering på sprintdistancen i forbindelse med DM-ugen, som Aalborg Kommune er vært for.

Bliver det til DM-guldmedalje nummer 41?

- Det må vi se. Jeg glæder mig i hvert fald til at være med, siger Mette Møller Nielsen.

Det er Skytteforeningen Kimbrerne i Svenstrup, der lægger bane til DM-konkurrencerne, som afvikles fredag mellem klokken 12 og 14.