Seneste nyt:

Preben Bang Henriksen: Jeg håber det smitter af på folketingsvalget

Med 23,5 procent af stemmerne blev Venstre det største parti ved Europa-Parlamentsvalget.

Venstre har fået et kanon-resultat til Europa-Parlamentsvalget. Partiet løb afsted med 23,5 procent af stemmerne i hele landet. Det rækker til fire mandater, hvilket er en fordobling sammenlignet med valget i 2014.

Venstres succes til Europa-Parlamentsvalget står i skarp kontrast til, hvordan meningsmålingerne spår, at det vil gå Venstre til Folketingsvalget. Her ser det nemlig ud til, at partiet kommer til at miste regeringsmagten.

- Jeg håber det smitter af på folketingsvalget, for meningsmålingerne er ikke noget at råbe hurra for, siger Preben Bang Henriksen, der er nordjysk kandidat til Folketinget for Venstre.

Danskerne valfartede til stemmeurnerne for at stemme til Europa-Parlamentsvalget. Hele 66 procent af danskerne satte deres kryds søndag, og det er den højeste andel nogensinde til et EP-valg.

- Mange partier fik medvind til EP-valget, og når der har været en høj stemmeprocent, så er det fordi, det er lykkes at komme ud med budskabet om, at der er nogle ting som er grænseoverskridende. Derfor har det været vigtigt for os at satse på EP-valget, og jeg håber også, at vi får et godt resultat til folketingsvalget, siger Preben Bang Henriksen.