Erik Høgh-Sørensen vil bidrage til at skabe ro i Dansk Folkeparti

Den nye formand for Dansk Folkeparti er fundet, og selvom det ikke blev, hvad Erik Høgh-Sørensen havde håbet på, mener han, partiet kan komme styrket ud af dramaet om formandsposten.

Først meldte han sit kandidatur til valget som formand i Dansk Folkeparti. Siden trak han sig igen.

Og søndag måtte Erik Høgh-Søren se med fra tilskuerrækkerne, da Morten Messerschmidt blev valgt som den nye formand for Dansk Folkeparti med over 60 procent af stemmerne.


- Jeg mener, han (Martin Henriksen, red.) ville have været den bedste formand for Dansk Folkeparti. Når det er sagt, så vandt Morten Messerschmidt, og tillykke med det, og nu samler partiet sig om ham. Den kritik, jeg har fremført af ham, står jeg ved i går, i dag og i morgen, men der er den forskel, at nu skal vi samarbejde internt i Dansk Folkeparti, for vi kan faktisk godt vinde næste valg, siger Erik Høgh-Sørensen.

Tror på fremtid i partiet på trods af trusler om eksklusion

Ifølge Erik Høgh-Sørensen har Morten Messerschmidt forsøgt at få Erik Høgh-Sørensen ekskluderet fra partiet, hvis han blev formand for partiet.

Risikoen for eksklusioner blev dog manet i jorden af Morten Messerschmidt, da han holdt sin sejrstale, og derfor er Erik Høgh-Sørensen ikke længere nervøs for at blive smidt ud af partiet, selvom han åbent har opponeret mod Morten Messerschmidt.

- Han var en af dem, der ville smide mig ud, men han sagde i sin tale, at der ikke kommer nogen eksklusioner. Så jeg kommer til at være aktiv og bidragende i forbindelse med Dansk Folkepartis udvikling hen imod et stærkt parti igen, siger Erik Høgh-Sørensen.

Dagens valg kan samle partiet

Erik Høgh-Sørensen holder stadig fast i, at han ikke mener, Morten Messerschmidt har de lederegenskaber, der gør ham til en god leder. Derudover mener han, Morten Messerschmidt har bidraget til den uro, der resulterede i Kristian Thulesen Dahls afgang.

- Nu er det Morten, der er leder og står i Kristian Thulesen Dahls position, og hvis det giver den rette ydmyghed, og det var et ord, han nævnte og brugte, så har vi alle forudsætninger for virkelig at blive et samlet og stærkt parti igen. 

Efter dagens formandsvalg har der både været ind- og udmeldinger af partiet. Klokken 19 oplyser Dansk Folkeparti til TV 2, at 17 medlemmer har meldt sig ud, mens ni gange så mange har meldt sig ind.

Erik Høgh-Sørensen tror, valget kan skabe ro i partiet, så man nu kan se fremad. 

- Hvis jeg skal bedømme ud fra den stemning, der var i Herning i dag, så var der faktisk en anspændt stemning, fordi der var nogle kandidater, der virkelig ville det her. Men det er jo kun godt for et parti. På en måde har det været et udstillingsvindue i et parti, der hidtil har været set som meget topstyret, men som i dag var virkelig demokratisk. Så jeg tror, vi får et samlet og stærkere parti fremadrettet.


Formandsvalg i DF

20220121-232217-L_130Mb

play Bent Bøgsted forlader Folketinget

lise bech og bent bøgsted

play DF-mandat kan havne hos Nye Borgerlige

Erik Høgh-Sørensen

Erik Høgh-Sørensen vil bidrage til at skabe ro i Dansk Folkeparti

Lise Bech

play Trist Lise Bech: - Jeg er skeptisk over for Messerschmidt

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland