LIGE NU:

400 meter gør, at Malthe ikke må komme i skole

Skellet mellem Frederikshavn og Hjørring Kommune er halvvejs nede af grusvejen til familiens hus.

Siden i mandags har det stået på hjemmeundervisning for 6-årige Malthe Mølgaard Jensen.

Lige på grænsen mellem Hjørring og Frederikshavn Kommune bor Marie Mølgaard og Mikkel Jensen med deres to børn. Familien bor i Hjørring Kommune, men Malthe Mølgaard Jensen går i skole i Frederikshavn Kommune.

quote Det er megafrustrerende.

- Marie Mølgaard, Mor til Malthe Mølgaard Jensen.

På grund af de nye restriktioner må han ikke krydse kommunegrænsen for at komme i skole, så nu skal han modtage hjemmeundervisning.

- Oppe i den rigtige skole, der er det meget sjovere, siger Malthe Mølgaard Jensen.

Kan ikke undgå at krydse grænsen

Men familien krydser kommunegrænsen hver eneste gang, de kører ud fra deres ejendom. Selv når familien skal ud at handle bliver de nødt til at krydse kommunegrænsen. Skellet mellem Frederikshavn og Hjørring Kommune går 400 meter op ad den eneste vej, der fører ind til familiens hus, så huset før familien hører til Frederikshavn Kommune, mens familiens hus, som er det sidste på vejen, hører til Hjørring Kommune.

- Det er megafrustrerende, at vi er de eneste på hele vejen, som må have børnene hjemme. Vi som forældre er de eneste, der ikke kan få lov at sende vores børn afsted til det sociale og til skolegang, siger Marie Mølgaard, der er mor til Malthe Mølgaard Jensen.

Malthe Mølgaard Jensen begyndte i skole for tre måneder siden. Kun én anden fra hans klasse skal ligesom ham blive hjemme.

- De andre i klassen fortsætter deres skolegang og sammenhold, hvor Malthe må vente herhjemme de fire uger og på en måde blive frosset udenfor, siger Marie Mølgaard.

Borgmestre sender brev til ministeren

Nu har de syv borgmestre fra de nordjyske kommuner med strammere restriktioner henvendt sig til Børne- og undervisningsministeren Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i håbet om, at der kan løsnes op for de hårde grænser for familier som Malthe Mølgaard Jensens.

- Der beder vi altså både ministre, styrelser og departementer om, at vi får noget råderum, sådan at vi kan opretholde nogenlunde logik i det her, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S).

Både Marie Mølgaard og Mikkel Jensen varetager samfundskritiske funktioner. Marie Mølgaard arbejder som handicaphjælper, mens Mikkel Jensen arbejder på Danish Crown i Sæby, som producerer fødevarer. For at Malthe Mølgaard Jensen kan være hjemme, har Marie Mølgaard taget ferie i en uge.

- Vi håber selvfølgelig på, at de måske kan lempe lidt på reglerne, så vores børn kan komme afsted igen og blive passet og Malthe kan komme i skole, så vi kan varetage vores jobs, siger Marie Mølgaard.

Flytte skole

- Der er bare nogle tilfælde som det her, hvor det virker lidt hovedet under armen, og der søger vi lov, plads og rum til, at vi kan navigere i det som kommuner, siger Birgit S. Hansen (S).

Indtil videre må familien nøjes med at spejde to meter over til Frederikshavn Kommune efter håb.

- I allerværste tilfælde, så kan det da ende med, at Malthe må flytte skole, siger Marie Mølgaard.

Marie Mølgaard og Mikkel Jensen frygter også, at de ikke kan blive ved med at holde fri på skift fra deres arbejde.

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden