LIGE NU:

Elever undervises igen hjemmefra: Men forårets nedlukning har givet gode erfaringer

Fra mandag og frem til begyndelsen af december skal nordjyske elever i 5. til 8. klasse undervises hjemmefra. Og det er ikke en helt ukendt situation for hverken elever eller lærere.

Mange nordjyske lærere og skoleelever er mandag vågnet op til en ny hverdag. En hverdag, der blandt andet byder på fjernundervisning for eleverne i 5. til 8. klasse.

- Det er ikke mega fedt, fordi man kan se, at alle andre uden for de syv kommuner bare tager almindeligt i skole og har en normal hverdag, hvor vores hverdag er blevet meget anderledes og ikke særlig spændende længere.

Sådan lyder det fra 14-årige Iben Nordberg Hansen, der til daglig er elev på Hjørring Private Realskole. Hun synes, at der er flere ting, hun nu går glip af, hvilket ærgrer hende.

quote Jeg går glip af alt det sociale fællesskab, vi har i klassen, og sport - for alt er jo lukket ned. Det eneste, vi har, er online skole, og det er bare ikke det samme.

Iben Nordberg Hansen, elev, Hjørring Private Realskole

- Jeg går glip af alt det sociale fællesskab, vi har i klassen, og sport - for alt er jo lukket ned. Det eneste, vi har, er online skole, og det er bare ikke det samme, siger Iben Nordberg Hansen.

Den nye hverdag kommer, efter at regeringen og sundhedsmyndighederne torsdag aften præsenterede en række lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner.

Det sker for at reducere smitteudviklingen i de pågældende kommuner, hvor nogle borgere er smittet med mink-virus-varianter, der kan risikere at spænde ben for, at en kommende vaccine ikke kommer til at virke, som den skal.

Gode, brugbare erfaringer fra foråret

I de nye, lokale restriktioner er grundskolerne blandt andet omfattet. Her skal alle elever i 5. til 8. klasse fjernundervises, mens elever i 0. til 4. klasse og i 9. klasse må møde op på skolen - men med øget fokus på afstandskravet på én meter, på hygiejnen og lignende.

Disse restriktioner trådte i kraft i dag, mandag, og selvom både lærere og elever står i en ny hverdag, så er den alligevel ikke helt så ny igen. Fjernundervisningen har de nemlig erfaring med fra forårets corona-nedlukning.

- Det er ikke ukendt for klassen, så det er en kæmpe fordel, at vi faktisk kan springe direkte ind i undervisningen, siger Ingrid Damgaard, der er klasselærer for 5. klasse på Saltum Skole.

Skoleleder på Saltum Skole, Søren Jeppesen, er enig i, at erfaringerne er en fordel, og han tilføjer:

- Den helt overordnede erfaring, vi har taget med os, er, at vi kan godt, og at det nok skal lykkes, siger skolelederen.

Begge håber på, at restriktionerne bliver ophævet den 3. december - hvor de foreløbigt gælder til - så de kan få alle elever tilbage på skolen igen.

DE SYV NORDJYSKE KOMMUNER, HVOR RESTRIKTIONERNE GÆLDER: