LIGE NU:

Anmelderne elsker allerede Norskovs nye sæson

Serien Norskov med de frederikshavnske overtoner er med første afsnit af den nye sæson gået rent ind hos anmelderne.

Det kan godt være, det holdt lidt hårdt for de nordjyske fans og producerne at få den ellers begravede Norskov-serie op at stå igen. Men skal man tro anmelderkorpsets dom efter første afsnit i sæson to, der rullede over skærmen den 26. oktober, har det været umagen værd.

Gensynet med Bonden, hans trofækone, politimanden Tom og alle de andre har nemlig været overordentligt glædeligt. Anmelderne har kvitteret med både fire og fem stjerner for det første afsnit - og sat forventningerne til de resterende fem afsnit i serien højt. 

- Banen er kridtet op, og man er genuint interesseret i, hvem af de stærke kombattanter der går af med sejren, skriver Berlingske, som har givet afsnittet fire stjerner.

- Serien var ellers blevet aflivet, men blev efter pres fra seerne sat i produktion igen, og heldigvis for det, for alt tyder i første afsnit på, at dramaet i den permanent kuldslåede provinsby sagtens kan tåle en runde til, uden at handlingens naturlige udvikling bliver sat over styr, lyder det videre i anmeldelsen.

Den holdning deler magasinet Soundvenue, som under første sæson slog fast, at tv-serien var den vigtigste i mange år. Ikke overraskende har begyndelsen på den nye sæson fået fem stjerner her. 

- ’Norskov’ er akkurat sådan en serie, som skal ligge hos TV 2. Den er uflashy og uprætentiøst instrueret af Heidi Maria Faisst. Fødderne er solidt plantet på jorden, men den er stadig spændende og vedkommende i granskningen af et samfund i forandring på godt og ondt. Man har lyst til at følge karaktererne - og størstedelen af de dilemmaer og konflikter, der tegnes op her i første afsnit, virker lovende (kun Olivers genoptagne forældrejagt fremstår lidt soapet), selvom der stadig er mange åbne spørgsmål, skriver anmelderen og tilføjer:

- Foreløbigt må man dog slå fast: ’Norskov’s genoplivning var ikke kun en god idé i teorien, men tydeligvis også i praksis.

Hos Ekstra Bladet ser man i høj grad frem til de næste afsnit af Norskov, der er optaget i Frederikshavn. Fire stjerner er det blevet til for det første, som får ros for ikke at vikle sig for meget ind i et konstrueret plot, men i stedet fokusere på persongalleriet og lokalmiljøet.

- Det er befriende uprætentiøst, og det er netop seriens helt store styrke. Den ligner til forveksling noget, man kunne støde på ude i den der såkaldte virkelighed. Jeg glæde mig til at følge med de næste torsdage, skriver Ekstra Bladet.

Andet afsnit af Norskov sæson to kan ses på TV2 torsdag aften klokken 20.

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

De nye poser til bioaffald

Forsøger med plastikposer: Thisted leder efter alternativ til maddikernes foretrukne

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

fokus.. på vores vilde natur

play Blomster og bier har det svært: - Der er håb, men du skal også gøre noget

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

De nye poser til bioaffald

Forsøger med plastikposer: Thisted leder efter alternativ til maddikernes foretrukne

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

Til forsiden

Til forsiden