10:01

Foto: Pia Stuckert

Foto: Pia Stuckert

Foto: Pia Stuckert

Foto: Pia Stuckert

1 af 5

Superfan sørgede for ny Norskov-sæson: - Den kunne jo ikke bare slutte

Uden Hanne Rydal Thomsen og hendes ihærdige arbejde var der ikke blevet en ny sæson af tv-serien Norskov.

Når der den 26. oktober er premiere på sæson to af serien Norskov, er der især én kvinde, seriens fans har at takke - uden Hanne Rydal Thomsen var det ganske sikkert aldrig blevet til en fortsættelse.

Seertallet var nemlig langt fra så højt som forventet, da de første afsnit af TV2-serien Norskov løb over de danske tv-skærme. Faktisk skuffede de så fælt, at det hurtigt blev besluttet ikke at lave flere afsnit om det rå liv i Norskov - eller Frederikshavn, om man vil.

Men Hanne Rydal Thomsen ville det anderledes. 

Læs også Nu er det officielt: Norskov vender tilbage

00:57

Under et pressemøde i København afslørede fiktionschef hos TV2 Katrine Vogelsang, at der er drama for alle pengene i den nye sæson 2 Norskov.

Luk video

- Jamen, jeg var jo nødt til at gøre noget. TV2 kunne ikke bare stoppe serien. Den havde udviklet sig helt vildt spændende i sæson et, men den gav ikke nogen afslutning, og den skulle vi jo have, fortæller Hanne Rydal Thomsen i Nordliv mandag aften.

Så hun satte sig til tasterne og oprettede en Facebookgruppe for alle de Norskov-fans, der ligesom hende heller ikke kunne bære tanken om ikke at skulle se karaktererne fra serien igen. Gruppen udviklede sig til læserbreve, og læserbrevene blev til møder med del af producentholdet fra TV2. 

Læs også Skuespillere: Norskov er hjerteblod

Læs også Norskov-fan jubler: Det bliver det fedeste!

- Det blev en ret stor succes. Jeg fik henvendelser og mødte folk på gaden, som gav mig skulderklap for mit initiativ. Og det var stort at komme med til møderne og føle, at jeg blev hørt, forklarer Hanne Rydal Thomsen.

For hende er Norskov nemlig ikke en serie som alle andre. Det, at den ikke er optaget i en by af kulisser, men rent faktisk på gaden i Frederikshavn, gør en forskel for hende som seer. 

- Men det er ikke, fordi det lige er Frederikshavn, der bliver vist. Jeg havde kæmpet den samme kamp, hvis den havde foregået alle mulige andre steder, for det er også noget med plottet og med karaktererne. Man har sådan en fornemmelse, af at de alle sammen er hr. og fru Brun Sovs, at de er virkelige, at de er tæt på, fortæller Hanne Rydal Thomsen.

Og når den nye sæson af Norskov rammer sendefladen den 26. oktober bliver der rigeligt at gå om bord i med karakterernes historier og udvikling. Her bliver der nemlig skruet op for dramaet, lover fiktionschef på TV2, Katrine Vogelsang, ligesom kvinderne vil få en mere fremtrædende plads. 

Handlingen kender Hanne Rydal Thomsen selvfølgelig mere til end de fleste seere - men mandag aften i Nordliv var det ikke muligt at hive de store afsløringer ud af hende:

- Nej, det får du ikke noget at vide om, lød det korte svar.

Læs også Ny sæson af Norskov rykker nærmere

00:23

Den 26. oktober kan du igen komme med til den fiktive by Norskov.

Luk video