LIGE NU:

Elling-sag: Tiltaltes forklaringer stritter i flere retninger

En i forvejen rodet retssag blev i dag endnu mere rodet, da to tiltalte for drabsforsøg kom med nye forklaringer på, hvorfor en 36-årig blev slået, stukket og overhældt med benzin.

Her til eftermiddag var en 48-årig og en 31-årig mand på anklagebænken i Retten i Hjørring. De er tiltalt for forsøg på manddrab efter et drikkelag i Elling 23. oktober sidste år.

Deres forklaringer kaster ikke umiddelbart et ulideligt klart lys over, hvad der egentligt førte til, at en 36-årig mand blev fundet hårdt kvæstet, stukket og overhældt med benzin i en varebil, som kort forinden nær havde kørt en knallertkører over, og at den 36-åriges svigerinde blev fundet død på en mark kun 300 meter derfra. 

Tidligere i dag forklarede den 36-årige mand, at han dukkede op hos den ene anklagede og modtog en sjus. Det næste, han huskede, var, at han vågnede op på hospitalet - uden at mindes noget om hele voldsepisoden. 

I mellemtiden var han blevet slået - ifølge anklageskriftet formentlig med en stjernegaffelnøgle - og pådraget sig tre kraniebrud og blødning i hjernen, stukket i maven med et spidst redskab eller våben og overhældt med benzin, inden han blev kørt væk af den 41-årige. 

Den 41-årige forklarede i retten i dag, at han erkender, at han efter noget tumult går ud efter den 36-årige, slår ham tre gange med en stjernegaffelnøgle og en kæp og derefter slæber ham ind i lastrummet på en varebil og kører væk med ham. 

Han afviser, at have rørt benzindunken og han ved ikke, hvordan den er havnet inde i bilen.

- Jeg kan ikke engang huske duften af benzin, og det synes jeg, er mærkeligt, nu hvor han ligger i bilen med benzin hældt udover sig, forklarer den 41-årige i retten.

- Jeg er ikke i nærheden af at være klar over sagens alvor. Jeg tror bare, jeg kan parkere bilen med den 36-årige i, og så tage tilbage til mine kammerater, forklarer den 41-årige i retten.

Det kan han ikke, for kort efter kører han galt og er ved at påkøre en knallertkører med den hårdt kvæstede mand i bagagerummet. Den 41-årige siger både ja og nej til, at han kan huske, at derefter løber væk fra bilen i Elling. 

Det er knallertkøreren, der finder den 36-årige hårdt kvæstede i bagagerummet og alarmerer politiet. Kort efter bliver den 36-åriges svigerinde fundet død 300 meter derfra. Hun havde forinden været på værtshus med den 36-årige i Skagen, inden de sammen kørte til huset i Elling, hvor den 48-årige og den 41-årige befandt sig. 

Anklager Peter Rask sagde i retten, at hendes dødsårsag stadig er ukendt, at det nok aldrig kommer frem. 

Den 41-årige og 48-åriges forklaringer er markant anderledes i dag, end de var i grundlovsforhøret.

Vi har mere om sagen i vores udsendelse 19.30, og sagen fortsætter mandag ved Retten i Hjørring. Der er afsat syv retsdage til den noget forvirrende sag.