Foto: TV2/Nord

Elling-voldsoffer: - Jeg tog en sjus og vågnede flere dage senere af koma

Lige nu er en sag om grov vold og forsøg på drab af en 36-årig mand for retten i Hjørring, hvor den forurettede har udtalt, at han ikke husker noget fra episoden.

Den 36-årige mand, der i oktober sidste år pludselig blev hovedperson i en sag om grov vold og mordforsøg i Elling nord for Frederikshavn, har for onsdag eftermiddag afgivet sin forklaring i retssagen, som er begyndt ved retten i Hjørring.

Her har han forklaret, at han ikke kan huske noget fra episoden, hvor han blev slået i hovedet med en hård genstand, stukket i maven, overhældt med benzin og pakket ned i bagagerummet på en bil.

Den forurettede forklarede til retten, at han dukkede op hos den ene anklagede og modtog en sjus. Det næste, han huskede, var, at han vågnede op på hospitalet - uden at mindes noget om hele voldsepisoden. 

Læs også Kvinde død på mark: Alkohol og kulde slog hende ihjel

I samme omgang nægtede han derved at have startet en slåskamp, som de to anklagede ellers påstår, han gjorde. 

De to anklagede er henholdsvis 48 og 41 år og var på den pågældende aften, den 24. oktober 2016, hjemme hos den 48-årige, da de fik besøg af den forurettede.

Ifølge dem åbnede den 41-årige døren for den forurettede og hans svigerinde. Herefter begyndte den forurettede pludselig at banke løs på den 41-årige og en tredje mand, der var til stedet i ejendommen. Optrinnet sluttede først, da de fik skubbet den 36-årige og hans svigerinde ud af huset. Senere blev den 41-årige hentet af sin kone, og den 48-årige gik i seng, forklarede de to mænd til retten. 

Læs også To mænd fængslet i grov sag: Ville sætte ild til 35-årig

Men spørger man anklagemyndigheden, er historien fra den oktoberaften en helt anden. Den 36-årige var med sin svigerinde på besøg hos den 48-årige, hvor den 41-årige også var til stede. Her angreb den 36-årige den 41-årige og en føromtalte tredje person på ejendommen, hvorefter de gik til modangreb.

Det endte med flere kvæstelser for den 36-årige, der senere blev fundet bag i sin egen lastvogn overhældt med benzin. Det var ifølge anklagemyndighederne den 41-årige og den 48-årige, der stod bag, og påstanden er, at de senere ville have tændt ild til den 36-årige, men stak af, da de ramte en knallert. 

Læs også Sag om grov vold går i retten: Overhældte mand med benzin

Retsagen fortsætter resten af dagen onsdag og er den første af de i alt syv dage, der er sat af i retten.