Formand for omstridt rideklub trækker sig fra posten

Bestyrelsesformand Ole Thomsen fra Horsmark Rideklub i Østervrå smider håndklædet i ringen og trækker sig fra posten på et konstituerende møde i bestyrelsen torsdag aften.

- Jeg er helt nede i kælderen. Det her slider så hårdt på mig og min familie, at jeg trækker mig. 

Sådan lyder det fra Ole Thomsen, der har været en aktiv del af bestyrelsen i Horsmark Rideklub igennem flere år.

Nu kan og vil han ikke mere.

Beslutningen kommer i kølvandet på, at der de seneste dage har været massiv kritik af rideklubbens bestyrelse, efter det er kommet frem, at en ældre mand tæt på rideklubben for anden gang er dømt skyldig i blufærdighedskrænkelser mod kvinder i rideklubben.

Dertil kommer, at den 76-årige mand nu også er dømt for at være i besiddelse af knap 5.000 børnepornografiske billeder og videoer. 

Dommen lød på en måneds ubetinget fængsel og tre måneders betinget fængsel.

Siden har der været heftig debat på de sociale medier, og kritikken er haglet ned over bestyrelsen i rideklubben.

For det er ikke første gang, at den ældre mand er dømt for blufærdighedskrænkende adfærd.

Og bestyrelsen beskyldes af blandt andre tidligere medlemmer for ikke at have taget de første sager seriøst, da man ifølge dem har fortsat, som om intet var hændt.

- Det, han har gjort imod os, er rigtigt slemt, men det, at der ikke var nogen, der troede på os, og vi blev gjort til syndebukke - og det var os, der løj, fortæller Cecilie Enevoldsen, der er en af de to kvinder, der har anmeldt den ældre mand for at have krænket hendes blufærdighed. 

Tilbage i 2021 blev han i Retten i Hjørring kendt skyldig i krænkelserne.

Postkasse sprængt i stykker

- Det er stukket helt af, og det er ikke til at holde til. Vi har i bestyrelsen ingenting at skjule, og jeg synes, vi har gjort, hvad vi kunne, forklarer formanden, der tilføjer, at et af bestyrelsesmedlemmerne mandag aften fik sprængt sin postkasse i stykker.

- Jeg kan jo ikke med sikkerhed sige, at det har noget med det her at gøre, men sådan som folk reagerer lige nu, så tror jeg det.

Han genkender ikke kritikken fra blandt andre Cecilie Enevoldsen. 

- Vi tager på det kraftigste afstand fra det, der er foregået. Tilbage i 2021 har vi i samarbejde med politiet og Frederikshavn Kommune lavet en regel om, at den dømte ikke måtte være i stalden uden en anden voksen, hvis der var børn under 15 år til stede. Hvad skulle vi gøre anderledes, når han i retten ikke fik opholdsforbud, og dommeren dengang mente, at der ikke var grund til at tro, han ville gøre noget lignende igen, siger Ole Thomsen.

- Det er en hetz

Ole Thomsen lægger ikke skjul på, at der er mange og splittede kræfter i gang i og omkring den lille by Østervrå, hvor rideklubben ligger.

- Min personlige opfattelse er, at der er en gruppering, der har sat sig for, at rideklubben skal ned med nakken, siger han og tilføjer, at han er ked af udviklingen, som han betegner som en hetz.

Den dømte er bortvist

Bestyrelsen meddelte mandag aften - få timer efter den 76-årige mand med tæt tilknytning til den ejendom, hvor rideklubben lejer sig ind, var blevet idømt en fængselsstraf, at man tog kraftigt afstand fra det der er sket.

Bestyrelsen besluttede, at bortvise den dømte mand, og al aktivitet i rideklubben blev suspenderet med det samme og frem til søndag 3. marts.

- Vores medlemmers sikkerhed og tryghed prioriteres højt, og vi tager stærkt afstand fra den omtalte sag. Vi har bortvist vedkommende og pauseringen er for at give vedkommende mulighed for at afhente sine ejendele og finde en ny bopæl, lød det mandag aften fra bestyrelsesformanden til TV2 Nord.

Bestyrelsen meddelte samme aften, at hvis den dømte mand ikke forlader stedet, så kan klubben blive nødt til at lukke.

Sikkert er det, at det ikke bliver Ole Thomsen, der kommer til at stå i spidsen for den beslutning.

Det bliver nu op til en ny bestyrelse, der ventes at blive sammensat torsdag aften, at afgøre.


Seneste nyt

fra Nordjylland