LIGE NU:

Frederikshavn: Mange seniorer er kommet i job

Frederikshavn Kommune har på syv år øget antallet af 60- til 64-årige, som er i job, mærkbart. I 2008 var det kun 37,5 procent af aldersgruppen, der var beskæftiget, men en ny analyse viser, at mere end halvdelen nu arbejder.

Per Frank Hansen blev for tre år siden tvunget til at stoppe som chef for flådestationen i Frederikshavn, fordi han fyldte 60 år. Han havde dog ikke i sinde at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, og i dag, hvor han har fødselsdag og bliver 63 år, arbejder han stadig.

- På trods af at have tilbragt 39 år i forsvaret, hvor en stor del af det var sejlende tjeneste, så syntes jeg alligevel, at der var mere tilbage i mig, siger Per Frank Hansen, der blev ansat som erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord i Frederikshavn.

Per Frank Hansen er langt fra den eneste over 60 år, som stadig er aktiv på arbejdsmarkedet. Faktisk er 50,8 procent af de 60- til 64-årige i Frederikshavn Kommune i dag i job.

quote Det er dejligt. Det er bedre end at sidde hjemme og hænge i sofaen eller gå i haven

Per Frank Hansen, 63 år, konsulent, Frederikshavn

- Den stabilitet, som man får i den ældre arbejdskraft, har virksomhederne fået øjnene op for. Der er kontinuitet, og det har vi brug for i en tid, hvor alting skifter hele tiden, siger Niels Bay Christensen, direktør i Erhvervshus Nord.

En ny analyse fra Momentum viser, at Frederikshavn Kommune fra 2008 til 2015 har øget antallet af seniorer, der stadig er aktive på arbejdsmarkedet, med 35 procent.

- Det betyder meget i en tid, hvor der er efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft, at den aldersgruppe bliver længere på arbejdsmarkedet, siger John Karlsson (Socialdemokratiet), formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

quote Virksomhederne har opdaget, at når man er ældre og har fulgt med udviklingen, så bliver den viden og de færdigheder, man har oparbejdet igennem mange år, nærmest til visdom,

Niels Bay Christensen, direktør, Erhvervshus Nord

Niels Bay Christensen arbejder med erhvervsudvikling i Frederikshavn Kommune, og han mener, at seniorerne kan have stor værdi for virksomhederne i kommunen.

- Man er jo faktisk ung, når man er 60 år i dag, og det giver en rigtig god platform for virksomhederne. Virksomhederne har opdaget, at når man er ældre og har fulgt med udviklingen, så bliver den viden og de færdigheder, man har oparbejdet igennem mange år, nærmest til visdom, og det er jo utrolig værdifuldt for en virksomhed, siger Niels Bay Christensen.

Det er kun Bornholms Regionskommune, der har oplevet en procentvis større stigning i antallet af senioransatte end Frederikshavn. I Danmarks nordligste kommune er man ikke i tvivl om, at udviklingen er vigtig for erhvervslivet.

- Det kan man jo bruge som en buffer i en tid, hvor man skal have opgraderet de unge mennesker til erhvervsuddannelserne og til erhvervslivet, siger John Karlsson.

Per Frank Hansen er glad for, at han har fået nogle år endnu på arbejdsmarkedet.

- Det er dejligt. Det er bedre end at sidde hjemme og hænge i sofaen eller gå i haven. Jeg synes, at man her får god kontakt med sine kollegaer hver eneste dag og kommer ud og møder en masse virksomheder og mennesker. Når man ikke føler, at man har behov for at sidde hjemme i sofaen, så synes jeg, det er en god løsning, siger han.

Så stor en del af de 60-64-årige er erhvervsaktive

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Til forsiden

Til forsiden