Seneste nyt:

Fuglekiggere spotter sjælden dværgørn: - Årets bedste fugledag

En dværgørn af den mørke form fløj rundt over Skagen torsdag. Det er ifølge Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation første gang i seks år, den gæster Danmark.

Omkring 75 såkaldte ”birdere” – altså fuglekiggere – fik sig noget af en oplevelse på Kristi Himmelfartsdag i Skagen.

Her kiggede en dværgørn af den mørke form forbi. Det samme gjorde 13 andre rovfuglearter. Det er første gang i seks år, at dværgørnen bliver spottet i Danmark, og i alt er den kun blevet set her 18 gange siden 1980.

Det fortæller Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation.

- I dag var årets bedste fugledag. Der har længe været koldt, og vi har været så ærgerlige og sure over, at vi ikke rigtig har set noget, men nu kom varmen og rovfuglene, siger Rolf Christensen.

Blev set i 43 minutter

Dværgørnen, der er på størrelse med en musvåge, var på himlen ved Grenen i 43 minutter, før den gik ned i en granskov nord for genbrugspladsen på Buttervej nord for Skagen.

Den lille ørn fra Afrika er fløjet op mod 2000 kilometer for langt mod nord. Rolf Christensen forventer, at dens tilstedeværelse vil trække folk fra blandt andet Sjælland til Skagen fredag.

- Det er en stor sensation, siger han.

Udover dværgørnen blev der torsdag set islommer, lille skrigeørn, hedehøg, aftenfalke, biæder, citronvipstjernt, lapværling og pirol ved Grenen i Skagen.

Se et program om Rolf Christensen her.