LIGE NU:

Håndbold-EM forbliver på frederikshavnske fødder

Dansk Håndbold Forbund oplyser, at Frederikshavn forbliver værtsby ved EM i kvindehåndbold i december. Den nordjyske by afholder turneringen i fællesskab med Herning og den norske by Trondheim.

Størstedelen af de allerbedste kvindelige håndboldspillere kommer til Nordjylland i december. Det står klart, efter Dansk Håndbold Forbund torsdag meddelte, at både Frederikshavn og Herning får lov at beholde deres titel som værtsby for EM i kvindehåndbold.

Det var ellers ikke givet, at begge byer ville bevare den titel. Norge, som Danmark deler værtsskabet med, har valgt at skære to arenaer fra for at minimiere risikoen for coronasmitte.

Oprindeligt skulle Stavanger og Olso ligeledes byde op til håndboldfest, men nu er feltet af værtsbyer skærpet til Frederikshavn, Herning og Trondheim.

Nyheden om værtsskabet vækker selvsagt glæde hos Arena Nord-direktør Per Malmberg.

- Der har hele tiden været lidt usikkerhed på grund af coronasituationen. Så nu det er dejligt at få slået fast, at det selvfølgelig skal være her (Arena Nord, red.) som planlagt, og det glæder vi os helt vildt meget til, siger han.

Aldrig for alvor nervøs

Arena Nord-direktøren har løbende været i kontakt med Dansk Håndbold Forbund, så nyheden kommer ikke som et kæmpe chok for ham.

- Dansk Håndbold Forbund har hele tiden signaleret, at de ønskede to værtsbyer i Danmark. Men det gibbede da alligevel i mig, da jeg fik nyheden, fortæller direktøren.

Frederikshavn var vært for VM i 2015 i kvindehåndbold, og ligesom dengang har Per Malmberg et klart mål.

- Det skal ikke bare være et event, der foregår i Arena Nord. Hele byen skal engageres. Så vi laver speciel julebelysning, strikker huer til spillerne med flag og prøver at få stablet en masse arrangementer på benene, så folk kan involvere sig. Det bliver helt vildt sjovt, siger han.

'Superligamodel' til EM

De endelige rammer for afviklingen af turneringen, i forhold til tilskuer, er endnu ikke på plads. På nuværende tidspunkt kan det dermed ikke siges, hvor mange tilskuere der må lukkes ind til kampene under turneringen.

Men Dansk Håndbold Forbund arbejder i øjeblikket med en model, der tager udgangspunkt i 'superligaordningen', så håbet er, at de nordjyske fans kan hive klappølserne frem.

'Superligaordningen' giver mulighed for flere end 500 tilskuere til idrætsarrangementer. Det kræver, at haller og stadions inddeles i sektioner, og i disse sektioner må der maksimalt være 500 personer. 

Danmark spiller sine tre indledende kampe i Boxen i Herning samt eventuelle mellemrundekampe. Arena Nord i Frederikshavn vil derimod være Sveriges spillested under slutrunden i de indledende kampe. Finaleweekenden afholdes i Trondheim.

Europamesterskabet i håndbold for kvinder afvikles fra den 3.-20. december 2020.