01:51

Indslag fra 29. oktober: Formanden for folketingets retsudvalg, Preben Bang Henriksen frygter, at gerningsmændene til klit-hærværk i Skagen har vurderet, at hærværket har kunnet betale sig på grund af udsigten til en mild straf, og derfor vil han nu have miljøministeren til at gå ind i sagen.

Hærværk på fredet klit: Efterforskningen er slut

To mænd er sigtet for groft hærværk på en fredet klit i Skagen. Politiet overgiver nu sagen til anklagemyndigheden.

Det udløste forfærdelse blandt flere beboere i Skagen, da de i slutningen af oktober kunne konstatere, at nogen havde skrællet toppen af et større område fredet klit ved Sønderstrand med en gummiged.

Læs også Minister om hærværk på fredet klit: Dybt uacceptabelt

Efter lidt mere end to ugers efterforskning var der gennembrud i sagen, da to mænd blev anholdt og sigtet for groft hærværk og overtrædelse af naturbeskyttelsesloven.

Begge de anholdte blev efterfølgende løsladt, mens politiet fortsatte efterforskningen. De to mænd er fortsat sigtede i sagen.

Efterforskningen er nu nået i mål. Det oplyser Peter Skovbak, som leder efterforskningen for Nordjyllands Politi.

- Efterforskningen er nu afsluttet, og sagen bliver overgivet til anklagemyndigheden i dag, siger Peter Skovbak fredag.

- Mere kan jeg ikke sige.

Dermed er næste skridt taget i den omdiskuterede sag, som skabte røre i lokalområdet, og som betød, at beboere i området begyndte at mistænke hinanden. Det fik borgmester Birgit S. Hansen til at bede folk om at passe på med at skyde hinanden et motiv i skoene.

Det kan du læse mere om her:

Læs også Vred stemning i Skagen efter hærværk - direktør føler sig mistænkeliggjort