Foto: Shutterstock

Hjul løsnet på P-plads ved sygehus

Flere biler på parkeringspladsen ved sygehuset i Frederikshavn blev tirsdag udsat for potentielt livsfarligt hærværk.

Den farlige trend hvor ukendte gerningsmænd skruer hjulbolte på bilers hjul løse, er kommet til Frederikshavn.

På parkeringspladsen bag Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn oplevede flere bilejere tirsdag, at deres hjul var løse, og som en konsekvens af det farlige hærværk, besluttede sygehuspersonalet at advare alle, der holdt parkeret på pladsen om hændelserne og opfordre dem til, at tjekke deres egne hjul grundigt.

Hændelserne i Frederikshavn er blot de sidste af en række i Nordjylland, hvor hjulbolte er blevet løsnet. Endnu er ingen, så vidt det er TV2 Nord oplyst, kørt galt som følge af løsnede hjulbolte, men flere har først opdaget, de havde været udsatte, efter de satte sig i deres bil og kørte.

Læs også Livsfarlig trend er kommet til Nordjylland: Politiet opfordrer bilister til at tjekke hjulbolte

Det gjorde en bilejer 15. juni, da han, efter at have været parkeret i City Syd i Aalborg, satte kursen hjemad, men måtte stoppe efter tre kilometer, fordi en lyd sagde ham, der var noget galt. Alle hjulboltene på venstre forhjul var blevet løsnet.

Hos Nordjyllands Politi advarer man naturligvis mod den potentielt livsfarlige tendens, der har bredt sig som en steppebrand i hele landet, og råder bilister til, inden de sætter sig i bilen, at tjekke deres hjulbolte efter.

- Det er det eneste, man kan gøre. Før man kører nogen steder, er det en god idé at tjekke, om boltene kan drejes. Fjern navkapslerne på boltene først, og kan du så med fingrene dreje boltene mod uret, er den gal, sagde Preben Møller, politikommissær ved Nordjyllands Politi for nylig til TV2 Nord.

Han siger videre, at hvis man for nylig har skiftet fra vinter- til sommerdæk, bør man i endnu højere grad være opmærksom på om boltene er spændt godt efter. 

Læs også Farlig tendens: Sådan undgår du at tabe hjul efter hærværk