Hotel Viking pålægges strakspåbud ovenpå drukneulykke

Siden ulykken onsdag har Arbejdstilsynet været i gang med opklaringsarbejdet, og fredag har myndigheden pålagt spa-stedet i Sæby et såkaldt strakspåbud.

Arbejdstilsynet har siden onsdag undersøgt, hvad der kunne lægge til grund for, at en 41-årig mand på tragisk vis afgik ved døden efter en drukneulykke.

Manden druknede onsdag eftermiddag i et af Hotel Vikings badebassiner. Efter ulykken blev han hurtigt bragt mod Aalborg Universitetshospital, idet han var i kritisk tilstand, og som følge deraf kom han i respirator.

quote Vi har givet Hotel Viking et strakspåbud om at foretage effektive sikkerhedsforanstaltninger, der kan forhindre, at en sådan ulykke kan ske igen

Lars Toft Pedersen, Tilsynschef, Arbejdstilsynet

Afgået ved døden

Torsdag stod det dog klart, at manden var afgået ved døden. Eftersom manden var på et kursusophold, da ulykken skete, har Arbejdstilsynet været forbi for at kigge på omstændighederne omkring hændelsen.

Tilsynet har været i gang med opklaringsarbejdet siden onsdag, og de er fortsat ved at indhente oplysninger fra de involverede parter, oplyser tilsynschef Lars Toft Pedersen. De foreløbige undersøgelser har dog givet anledning til at udstede et strakspåbud.

- Vi har givet Hotel Viking et strakspåbud om at foretage effektive sikkerhedsforanstaltninger, der kan forhindre, at en sådan ulykke kan ske igen, siger Lars Toft Pedersen.

Hvad er et strakspåbud?

Et strakspåbud fra arbejdstilsynet fastslår, at en virksomhed straks skal tage initiativ til at rette op på et arbejdsmiljøproblem.

  • Strakspåbud med betydelig fare
    Virksomheden kan få et strakspåbud, hvis der er betydelig fare i en konkret arbejdssituation, men faren ikke er overhængende. Faren er ikke overhængende, hvis de ansatte på konstateringstidspunktet ikke er i nærheden af faren. Faren er betydelig, hvis der er risiko for, at en person, fx ved en ulykke kan pådrage sig en alvorlig personskade.

  • Strakspåbud uden betydelig fare
    Strakspåbud kan også afgives ved lovovertrædelser, hvor der ikke foreligger betydelig fare.
    Det kan ske:
    - Når formålet med afgørelsen vil forspildes, hvis problemet ikke bliver løst med det samme. Det er fx tilfældet ved midlertidig arbejdspladser, der ophører, når arbejdet er udført, fx ved byggepladser.

- Når et påbud faktisk kan efterkommes med det samme eller inden for en kortere periode. Det kan fx være tilfældet, hvor overtrædelsen skyldes, at virksomheden ikke bruger tilgængeligt sikkerhedsudstyr, uden at dette dog medfører, at der opstår betydelig fare.

Kilde: Arbejdstilsynets hjemmeside - at.dk

Begrundelse uvist

Det har ikke været muligt at få svar på, hvorfor Hotel Viking er blevet pålagt strakpåbuddet, da undersøgelserne stadigvæk er i gang. 
Derfor er det fortsat uvist, hvilke sikkerhedsforanstaltninger Arbejdstilsynet mener, at wellness-stedet skal forbedre.


Seneste nyt

fra Nordjylland