LIGE NU:

Kæmpe efterspørgsel på højtuddannede i Nordjylland

Nordjyske virksomheder har i stigende grad problemer med at tiltrække ansatte med specielle kompetencer.

På Roblon i Sæby har de i de seneste 2 1/2 år brugt mange ressourcer for at skaffe særligt ingeniører, folk med teknisk baggrund og sælgere. 

- Når vi rekrutterer og ansætter, så vælter det ikke ind med ansøgninger. Det er en udfordring, og vi bruger rigtig meget krudt på at finde velkvalificeret arbejdskraft, siger udviklingsdirektør på Roblon, Kim Müller.

Roblon har for få uger siden ansat den nydannede maskiningeniør fra Aalborg Universitet Søren Barrett. Han kom ud fra universitet til et arbejdsmarkedet, som stod i kø for at ansætte netop hans type. 

- Der er rigtig gode muligheder for job i hele Danmark, og fra da jeg søgte ,og til jeg fik job, gik der ikke ret lang tid, siger Søren Barrett.

Alene i Jylland er der således over 300 ledige maskiningeniørstillinger. 

Med ansættelsen af Søren Barrett er en vigtig ledig stilling nu besat på Roblon, men problemet med at få ansat medarbejdere på Roblon og andre virksomheder er langt fra løst, og det kan i sidste ende bremse væksten hos de nordjyske virksomheder. 

- I yderste konsekvens må vi rykke afdelingerne andre steder hen. Der, hvor de højtuddannede befinder sig. Det er en global verden, som vi lever i, og vi har lige etableret afdeling i USA, og vi kigger også på Asien, siger Kim Müller. 

Ud af de sidste 25 nyansættelser i virksomheden er kun 2 bosat i Frederikshavn Kommune.