LIGE NU:

- Katastrofalt, hvis der kun må lukkes 500 tilskuere ind

Ved Frederikshavn White Hawks afventer man forhandlingerne af fjerde fase af genåbningen med spænding. Bliver reglerne ikke ændret, kan det få store konsekvenser for ishockeyklubberne.

Når Frederikshavn White Hawks spiller kampe i grundspillet, plejer cirka 1500 tilskuere at heppe fra sidelinjen. I slutspillet plejer der at være endnu flere.

Men som reglerne er lige nu, må der max være 500 personer i ishockeyhallen inklusiv spillere og trænerstab.

Oprindeligt var planen snart at påbegynde fjerde fase af genåbningen og dermed åbne op for, at flere end 500 kan forsamles, men fredag slog statsminister Mette Frederiksen fast, at regeringen er klar til at udskyde fjerde fase.

Udsigten til en udskydelse af genåbningens fase fire kan få konsekvenser, når ishockeyklubberne tager hul på næste sæson i september.

- Det er katastrofalt for klubberne, hvis der kun må lukkes 500 tilskuere ind, og på den lange bane vil det komme til at gøre ondt, siger Henrik Andersen, der er direktør for Frederikshavn White Hawks.

- 500 tilskuere er ingenting

Henrik Andersen peger på, at klubberne udover at miste entreindtægter også kan miste tv-indtægter og indtægter fra sponsorer, hvis ikke loftet for antallet af tilskuere bliver hævet.

- 500 tilskuere er ingenting. Selv for White Hawks, som er en mindre klub, kommer det til at gøre ondt på den lange bane, hvis ikke vi må spille for flere tilskuere, og for de større klubber vil det gøre endnu mere ondt, siger han.

Henrik Andersen, direktør for Frederikshavn White Hawks.
Henrik Andersen, direktør for Frederikshavn White Hawks.

Aalborg Pirates er den klub i Danmark, der trækker flest tilskuere med et gennemsnit på 3000 tilskuere pr kamp. Her vil et loft på 500 deltagere gøre meget ondt.

- Det vil være på nippet til katastrofalt, hvis det er det, vi går i møde, sagde Morten Secher, der er administrerende direktør i Aalborg Pirates mandag til TV2 Nord.

Klar til at indgå dialog

Ishockeyklubberne er klar til at indgå dialog om, hvordan man kan spille for flere tilskuere under kontrollerede forhold.

- Jeg har dyb respekt for, at vi skal være påpasselige og sørge for, at smitten ikke spreder sig, men samtlige ishockeyklubber er klar til at følge protokollen, så man kan afholde kampe med flere tilskuere end 500 under kontrollerede forhold, siger Henrik Andersen.

Der er sæsonstart 18. september, og direktøren har lige nu de optimistiske briller på.

- I bund og grund tager vi det stille og roligt. Der kan stadig ske meget – både positivt og negativt. Men vi kan ikke vente en hel sæson på afklaring. Det bliver for dyrt for alle klubber. Men jeg tror heller ikke på, at det når dertil, siger han.

Folketingets partier mødes onsdag og forhandler om den videre genåbning.

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Musikken spiller på vaccinationscentrene

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

Til forsiden

Til forsiden