Foto: Per Frank

Landsretten slår fast: To mænd skyldige i forsøg på at brænde mand ihjel

To mænd er dømt skyldige i forsøg på manddrab i den såkaldte Elling-sag. Det stadfæster Vestre Landsret i Aalborg tirsdag.

En 49-årig og en 42-årig mand er tirsdag blevet dømt for forsøg på manddrab i Vestre Landsret. 

De to mænd blev sidste år dømt ved Retten i Hjørring, men ankede sagen til Vestre Landsret, der nu har stadfæstet dommen, skriver Statsadvokaten på Twitter.

De er idømt henholdsvis syv år og seks et halvt års ubetinget fængsel for at overfalde en tredje mand 23. oktober 2016. En straf som Vestre Landsret nu også har stadfæstet. 

Voldsepisoderne imellem mændene fandt sted efter et drikkelag i Elling. Voldsofferet er en 36-årig mand.

De tre mænd sad og drak sammen i en større flok en nat i oktober, da den 36-årige ifølge anklageskriftet pludselig gik til angreb på flere af deltagerne. Det fik de to dømte til at gå til modangreb på den 36-årige, som endte med at få flere kraniebrud og en hjerneblødning. Den 36-årige mand blev fundet slået, stukket og overhældt med benzin bag i en varebil.

Læs også Dom i mystisk sag fra Elling - forstå sagen på to minutter

Udover de to, der netop er blev dømt, blev den 36-årige mand, som fik hældt benzin udover sig, sidste år dømt for at have en skarpladt Beretta-pistol på sin bopæl. Her stadfæstede Vestre Landsret også dommen af den 36-årige mand, der blev idømt to år og seks måneders fængsel for våbenbesiddelse.

Læs også Landsretten slår fast: Voldsoffer får fængsel for skarpladt pistol