Foto: Henning Bagger / Scanpix (Arkivfoto)

Landsretten slår fast: Voldsoffer får fængsel for skarpladt pistol

36-årig mand skal to år og seks måneder i fængsel for at have en skarpladt pistol og ammunition - den dom stadfæstede Landsretten torsdag.

Selvforsvar er ingen undskyldning for at have en skarpladt Beretta-pistol på sin bopæl. Det slog Vestre Landsret fast torsdag, da en 36-årig mand igen blev idømt to år og seks måneders fængsel for våbenbesiddelse.

Der er tale om den mand, som i oktober 2016 blev fundet gennembanket og overhældt med benzin i en varebil i Elling ved Frederikshavn. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

Manden forklarede i byretten i Hjørring i september i år, at han i 2016 havde fået at vide, at der var en pris på hans hoved, og at han derfor havde anskaffet sig Beretta-pistolen for at kunne forsvare sig selv. Herefter var han gået i skjul. 

Læs også Dom i mystisk sag fra Elling - forstå sagen på to minutter

Men i oktober 2016 var det alligevel endt galt med manden. Efter at have drukket sjusser med nogle mænd, var han gået ud som et lys. Han vågnede først af sit koma flere dage senere, efter han var blevet udsat for grov vold og efterladt i en bil, mens de to gerningsmænd stak af.

De blev senere pågrebet og dømt for forsøg på manddrab. Det 36-årige offer blev desuden selv idømt fire måneders betinget fængsel, fordi han var voldelig overfor de to dømte. 

Skærpet straf

Manden blev i september dømt efter straffelovens paragraf 192a, der omhandler våbenlovgivningen. Fordi der i maj blev indført skærpede straffe for våbenbesiddelse, fik den 36-årige minimumstraffen på to år og tre måneders fængsel. 

Læs også Anklager om Elling-sagen: - Jeg har aldrig set noget lignende

Desuden udløste straffen de fire måneders betinget fængsel for vold, og med lidt strafrabat er det altså endt med en dom på to år og seks måneders fængsel, som Vestre Landsret stadfæstede torsdag.

Det vides endnu ikke, om den 36-årige har tænkt sig at anke dommen til Højesteret. 

Læs også Fængselsstraf til offer i Elling-sag for pistol