LIGE NU:

Mæhle-feber i Østervrå: Flere hundrede i kø for autografer

Den unge EM-komet Joakim Mæhle fik travlt med at uddele autografer, da han tirsdag vendte tilbage til sin barndomsby, Østervrå.

Sjældent har der været så mange mennesker på Østervrå Stadion.

En menneskeslange snor sig langs klubhuset og hen mod halvtaget i den modsatte ende af stadionet, hvor Østervrås nye helt Joakim Mæhle er placeret bag et opstillet bord.

Den nordjyske EM-stjerne sidder klar til at skrive autografer til de mange fremmødte Mæhle-fans. Og det er en mulighed, rigtig mange mennesker tager imod.

I den lange kø af mennesker står Theodor og Valdemar og venter spændt på, at det bliver deres tur. De er sammen med deres forældre kørt fra Silkeborg til Østervrå for at få en autograf af deres favoritspiller.

- Vi synes bare, han er for fed, også fordi han er på landsholdet, fortæller de to drenge.

De to Mæhle-fans fik en autograf på både bluser og billeder.
De to Mæhle-fans fik en autograf på både bluser og billeder.
Foto: Søren Nielsen

Kæmpe opmærksomhed

Landsholdsspilleren havde en stor andel i Danmarks præstation ved sommerens EM. Med både scoringer og en assist til Kasper Dolbergs scoring var han en af årsagerne til, at Danmark nåede hele vejen til semifinalen. Trods den store succes er han overrasket over dagens fremmøde.

- Alle de mennesker er jo åbenbart kommet for at se mig. Det er virkelig stort, siger Joakim Mæhle.

Det er langt fra første gang, byen viser den unge Mæhle opmærksomhed. Undervejs i slutrunden har opbakningen været massiv.

På byens plejehjem boblede fodboldfeberen med sang, klaphatte og Dannebrog, hos bageren blev der bagt ’Mæhle-kager’, på det lokale stadion blev der afholdt storskærmsarrangementer, mens byen fik en midlertidig navneændring fra Østervrå til ’Mæhlesby’.

- Det er dejligt at være hjemme igen. Jeg kender jo de fleste mennesker her i byen. Jeg tager imod alle med et smil, og de kommer glædeligt op. Der er også nogle, der er lidt nervøse, men det er rigtig dejligt at se så mange her i dag, siger han. 

Familien er savnet

Selvom begejstringen over de mange fremmødte fans er stor hos Joakim Mæhle, så er der også noget andet i vente, som han glæder sig til.

- Når vi nu på et tidspunkt er færdige, så får jeg besøg af familien, og jeg har bestilt lidt aftensmad. Dem har jeg heller ikke set i noget tid, så det bliver dejligt at se dem igen.

mæhleautogtaf
Foto: Søren Nielsen

Inden længe skal Joakim Mæhle rejse tilbage til sin italienske klub Atalanta. Selvom han i øjeblikket tørner ud for den italienske storklub, forhindrer det ikke et par unge, håbefulde AaB-fans i at spørge, om han vender tilbage til de rødblusede for AaB på et tidspunkt.

- Jeg håber, at jeg kommer tilbage og spiller i AaB. Skal vi ikke aftale det? svarer han. 

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden