LIGE NU:

Martin bruger sin vinterferie som landmand: - Det har været så dejligt

12-årige Martin Nielsen fra Sæby sover ikke længe i sin vinterferie. I stedet prøver han landmandslivet af hos en mælkeproducent.

Et vækkeur der ringer frygteligt tidligt kombineret med hårdt arbejde fra morgenstunden lyder ikke som ingredienserne til en 12-årigs vinterferie. Men det er altså sådan den ser ud for 12-årige Martin Nielsen fra Sæby.

Han bruger nemlig noget af sin vinterferie på at opleve, hvordan det er at være landmand. Det gør han på mælkeproducent Poul Henrik Jensens gård i Hørby tæt på hjemstavnen Sæby.

- Vi er stolte af det vi laver

Det er blandt andre LandboNord og AgriNord der står bag tilbuddet hvor børn og unge kan opleve landmandslivet på egen krop. Motivet skjuler de ikke: Projektet har som mål at gøre flere unge interesserede i at blive landmænd.

- Vi er jo stolte af det vi laver, så vi synes at alle, der har lyst, skal have muligheden for at afprøve det fag, vi synes er spændende, forklarer Poul Henrik Jensen.

Poul Henrik Jensen
Foto: Katja Schlaikier

Martin Nielsen får blandt andet lov til at fodre kalvene i Poul Henrik Jensens stalde - og det at være i kontakt med dyrene er en stor del af charmen for ham:

- Jeg elsker dyreliv - sådan nogle her er bare så dejlige at gå med, forklarer Martin Nielsen mens han aer fire af kalvene på panden.

Et koldt bad klarer det hele

Han er ikke blevet skræmt væk af det hårde arbejde der starter mens de fleste af os stadig ligger lunt under dynen.

- Det har været så dejligt. Man blev taget godt imod og så kom man bare igang med at lave noget, fortæller Martin Nielsen, der også har kuren til når trætheden ikke vil slippe kroppen en tidlig morgen:

- Det er bare lige at komme til sig selv og tage et koldt bad. Så er man klar og har masser af energi.

Kalve
Foto: Katja Schlaikier