Mette Frederiksen blander sig i debat om nedlagt nordjysk ammunitionsfabrik

Der er stor politisk opbakning.

Produktionen af ammunition i EU skal øges, hvis den store efterspørgsel fra Ukraine skal imødekommes.

Krigen i Ukraine har nemlig skabt et stort behov for ammunition, og derfor er der brug for, at der tilføres noget nyt til de halvtomme lagre i EU.

Tidligere har det været fremme, at den gamle ammuntionsfabrik i Elling, som lukkede i 2020, var et af de steder i Europa, hvor man kunne genstarte produktionen.

Både fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg har været positivt stemte i forhold til at genstarte fabrikken, der tidligere havde 300 medarbejdere ansat. 

Bekræfter drøftelser

Nu blander statsminister Mette Frederiksen (S) sig også i debatten. Ifølge DR bekræfter hun, at der lige nu er drøftelser om, hvorvidt den nedlagte ammunitionsfabrik i Elling kan reetableres.

- Der er en bred erkendelse i Europa om, at vi bliver nødt til at få kapaciteten i vejret. Der skal simpelthen produceres mere ammunition og flere våben, og det skal gå hurtigere, siger Mette Frederiksen, inden hun gør det klart, at Europa skal kunne langt mere selv. 

Meldingen kommer, efter at EU's medlemslande tidligere på ugen gav håndslag på at afsætte knap 15 milliarder kroner til én million artillerigranater, der skal sendes til Ukraine i løbet af det næste år.Seneste nyt

fra Nordjylland