Seneste nyt:

Negative corona-tests: Tre klasser vender tilbage i skole i Frederikshavn

Elever fra tre skoleklasser i Frederikshavn har fået svar på corona-tests. Alle prøver er negative, og de tre klasser kan nu vende tilbage til skole.

Frederikshavn Kommune valgte i sidste uge at hjemsende 12 skoleklasser fra fem forskellige skoler, fordi elever havde været i corona-smittefare.

Nu kan tre af klasserne vende tilbage til skolebænken, efter de potentielt smittede elever har fået svar på deres corona-tests. Alle prøver har vist et negativt resultat.

- Vi har i løbet af weekenden fået svar på prøver foretaget af elever i tre af klasserne. Eleverne er testet to gange med 48 timers mellemrum, og alle tests er negative. Så nu vender tre klasser tilbage i skole, oplyser Anette Nedermark, skolechef i Frederikshavn Kommune.

Det er to klasser fra Bangsbostrand Skole og en klasse fra Dybvad Skole, der nu kan vende tilbage.

De 12 skoleklasser blev hjemsendt, fordi nogle elever fra klasserne havde spillet fodbold med en holdkammerat, der var testet positiv med corona-virus. Derfor ønskede kommunen ikke at tage nogle chancer, og de 12 klasser blev hjemsendt.

- Nu venter vi på svar på de sidste prøver, så de sidste ni klasser får stadig hjemmeundervisning lidt endnu. Vi ved ikke, hvornår vi får de sidste svar, fordi de lige nu er enormt presset på testcentret i Hjørring. Vi håber, at vi får svarene i dag eller i morgen (mandag eller tirsdag, red.), siger Anette Nedermark.