Nordjysk ammunitionsfabrik kan genåbne i kampen for at hjælpe Ukraine

I Elling er der opbakning til igen at begynde at lave dansk produceret ammunition.

Der er forslag om, at der igen skal produceres ammunition på den tidligere ammunitionsfabrik i Elling.

Det er opstået efter den norsk-finske våbenproducent Nammo, der er blandt verdens største, ikke kan ikke følge med efterspørgslen på ammunition i Europa. 

 Virksomheden ønsker derfor mere dansk involvering Det skriver TV2.

Nordjysk fabrik klar til at genåbne

I Elling er der opbakning til igen at begynde at lave dansk produceret ammunition.

- Det vigtigste for os er egentlig, at området er i live for lokalområdet, men med den situation vi er i nu, så synes vi, at det er en rigtig god ide at udnytte, at det her er bygget til ammunitions produktion, og til igen at få en produktion i gang i Danmark. Derfor vil vi gerne være med til at tænke området ind i en fremtidig ammunitions produktion på dansk jord, fortæller Tobias Højmark Madsen, der er direktør for Krudten Erhvervspark.

De 50 bygninger på i alt 18.000 kvadratmeter, der udgør det gamle Ammunitionsarsenal på Tuenvej i Elling er nemlig også mere eller mindre klar til at blive benyttet allerede. Det er i hvert i fald få finjusteringer, der kræves. 

- Udover der skal nogle brandslukkere op og nogle nye skilte, så ser fabrikken ud, som da vi overtog den, fortæller Tobias Højmark Madsen. 

De fire lokale investorer havde ellers ikke i første omgang tænkt, at det var ammunitions produktionen, som erhvervsparken skulle bruges til.  

- Oprindeligt havde vi tænkt at lave en erhvervspark, hvor det var muligt at få nogle mindre produktionsvirksomheder ind for at give grunden nyt liv. Den plan er ikke nødvendigvis væk, men vi nåede ikke så langt med den, før vi kom ind i snakken om ammunitions produktion i Danmark, fortæller Tobias Højmark Madsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland