Daniel kunne ikke tro det: Kommunen har givet jægere vilde jagtområder til 'underpris' i 12 år

Jammerbugt Kommune er endt i en konflikt om jagtarealer, som ikke har været i udbud i 12 år.

Daniel Christensen fra Aabybro elsker at gå på jagt, men der er normalt mange om buddet. Derfor spærrede han også øjnene op, da han fandt ud af, at to jagtforeningener i 12 år har lejet gode naturarealer af Jammerbugt til en spotpris.

Og værst af alt: Kommunens jagt har ikke været i udbud, men har i stedet været en eksklusiv godbid for en lukket kreds af jægere.

- Jeg er da ærgerlig over, at ikke alle jagtforeninger har haft mulighed for at byde på jagtarealerne, for kommunens jord burde da komme alle ligeligt til gode. Det er forkert, hvis jagtarealerne på forhånd bliver fordelt til en lille klike eller en enkelt forening, siger Daniel Christensen, der er forarget både som jæger og skatteborger i Jammerbugt Kommune. 

Lejen er heller ikke blevet reguleret i de 12 år. Det viser en aktindsigt, TV2 Nord har begæret i sagen. 

Og det forargrer den lokale jæger og skatteborger Daniel Christensen. Han mener, at Jammerbugt Kommune har udlejet sine jagtarealer alt for billigt og på vilkår, der har holdt andre jægere fra at byde på jagten.

Efter henvendelsen fra Daniel Christensen har TV2 Nord søgt aktindsigt i Jammerbugt Kommunes udlejning af naturarealer til jagt. Den viser, at Klim Sogn Jagtforening i 12 år har lejet hele Klim Bjerg - et areal på knap 75 hektar for 12.000 kroner årligt. 

Moseby Jagtforening betaler 6000 kroner for sammenlagt knap 33 hektar fordelt på flere mindre parceller. Lejen har aldrig været reguleret.

- Jeg synes, det lugter af nepotisme. Der har været rygter i mange år om, at Moseby Jagtforening har haft nogle arealer på meget attraktive vilkår, men jeg synes, at 6000 kroner for 33 hektar lyder ekstremt billigt. Det ser heller ikke godt ud, at en tidligere toppolitiker er medlem af den jagtforening, siger Daniel Christensen.

Afviser anklager om nepotisme

Det er den tidligere formand for Teknik og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Christian Goldning, der bliver skudt på, men han afviser helt, at den billige jagtleje er et bevis på nepotisme:

- Hvis sagen nogensinde har været behandlet politisk, har det været lang tid, før jeg kom i Økonomiudvalget. Jeg tager de anklager helt roligt, for jeg ved, at de ikke er sande. Jeg har for øvrigt heller ikke deltaget i jagter på de arealer de sidste 15 år, siger Jens Christian Golding, der tidligere var spidskandidat for Socialdemokratiet i Jammerbugt Kommune.

Ifølge aktindsigten er det tilsyneladende en embedsmand, der for 12 år siden fastsatte jagtlejerne for både Moseby Jagtforening og for Klim Sogn Jagforening, der altså lejer hele Klim Bjerg for 12.000 kroner om året.

Den leje synes det konservative byrådsmedlem Jørgen Ravn Christensen til gengæld lyder meget billig:

- Jeg synes ikke, det er godt nok. Vi skal som kommune drives effektivt, og det gør vi blandt andet ved at sikre, at vi får den rigtige pris for en vare, når vi sælger. Sådan nogle jagtarealer skal vi have i frit udbud, og så må vi se, hvad de kan give, siger Jørgen Ravn Christensen.

- Latterlig lav pris

Ifølge et svar fra Jammerbugt Kommune er der ikke et krav om, at for eksempel jagtarealer skal i udbud, men til gengæld skal kommunen sikre, at lejen svarer til markedsværdien. Det gør den slet ikke, mener Daniel Christensen.

- Prisen er latterlig lav. Vi ved, at der er både krondyr, dådyr, rådyr og snepper begge steder og i det hele taget godt med vildt, så jeg mener, at der tale om god jagt, som burde koste væsentligt mere, siger Daniel Christensen.

Jens Christian Golding er træt af kritikken, som han mener skyder over mål. Især arealerne ved Moseby er så små hver for sig, at de er svære at udnytte til jagt for andre end Moseby Jagtforening. De har nemlig jagten på arealerne rundt om den kommunale jord.

- Jeg ved jo godt, at jagt driver misundelsen frem i folk, og det synes jeg lidt, at det her er et udtryk for. Hvis Daniel gerne vil gå på jagt i Koldmose, er jeg sikker på, at han kan melde sig ind i Moseby Jagtforening og så tage med på jagterne der, siger Jens Christian Golding.

Men det argument fejer Daniel Christensen af banen. For ham er den tilfældige fastsættelse af jagtlejen både uretfærdig og udemokratisk.

- Jammerbugt Kommune mangler jo penge, så jeg synes ikke det er i orden, at nogle få skal sidde og have fordelene af en gammel lukrativ aftale, siger Daniel Christensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland