LIGE NU:

Sandet er tilbage på klitten: - Det drejer sig om 10 centimeter og ikke en meter

Den nordjyske erhvervsmand Hans Andersen, der er én af de to sigtede i sagen om hærværk på en klit på Skagen Sønderstrand, mener, at Frederikshavn Kommune overdriver størrelsen af hærværket.

Toppen af den ødelagte klit på Sønderstrand i Skagen er atter hel igen

Mandag skubbede en entreprenør sandet tilbage på klitten, som var blevet skrællet af tilbage i oktober 2019.

- Når man står og kigger her, så kan man næsten ikke se, at der er lagt sand tilbage igen, så lidt er der tale om. Den følger klitfladen hele vejen hen, siger erhvervsmanden Hans Andersen, der er en af to sigtede i sagen om hærværk mod klitten.

Kommunens natursagsbehandler vurderede, at der var fjernet mellem 3.000 og 3.500 kubikmeter sand fra klitten. Noget Hans Andersen mener er en kraftig overdrivelse efter gårsdagens genetablering.

- Det viser sig, at det har drejet sig om 10-15 centimeter sand, der er blevet skubbet tilbage igen og ikke en meter til halvanden svarende til 3.000 kubikmeter, siger Hans Andersen.

Frederikshavn Kommune ønsker i dag ikke at kommentere på, hvor meget sand, der er flyttet tilbage på klitten, og siger til TV2 Nord, at mængden af sand ikke er afgørende, men det er afgørende, at det sand, der er skubbet væk, skal skubbes tilbage.

Kan man være utilfreds med, at kommunen genetablerer noget, som jo er blevet ødelagt i sin tid?

- Nej, jeg synes at det er rigtig fint, at naturen genetablerer sig over tid, og det har også vist sig her. Det, der er uheldigt i den her sag, er, at borgmesteren og få embedsmænd har villet blæse den her sag op i medierne, svarer Hans Andersen.

Hans Andersen er glad for, at sandmængden nu er skubbet tilbage igen og første del som et lukket kapitel indtil en kommende retssag.

Kunne man ikke bare have ladet den klit være?

- Jo, der er heller ikke bestilt en direkte ordre på, at klitten skulle røres. Men sket er sket, og det må retten rode bod på, siger Hans Andersen.

Hans Andersen og en anden er sigtet i sagen, men der er endnu ikke rejst tiltale mod de to.