Illustration af den nye tilbygning ved privatskolen i Frederikshavn. Foto: Privatskolen Frederikshavn

Stigende elevtal får privatskole til at udvide

Privatskolen i Frederikshavn udvider med en 850 kvadratmeter stor tilbygning på grund af stigende elevtal.

Der er pladsproblemer på privatskolen i Frederikshavn. Flere og flere elever kommer til, og stigningen i elevtallet betyder nu, at der skal bygges en tilbygning.

- Arkitekterne kom med et oplæg, som indeholdt alle ønsker, og herefter har vi i samarbejde skåret projektet til, så det også kan holdes inden for den økonomiske ramme. Vi får ikke alle ønsker opfyldt, men vi får alt hvad vi har brug for, for at levere en undervisning af høj kvalitet til vores elever, siger skoleleder Flemming Horsfeldt.

Samtidig udvider privatskolen i Frederikshavn med et tredje spor i 7. klasse.

Det er især i fysik- og naturfagstimerne, at eleverne vil kunne mærke en forbedring, når tilbygningen står færdig. Lige nu foregår undervisningen i sløjdlokalet. En utilfredsstillende situation ifølge fysiklærerne, som glæder sig til et mere moderne undervisningslokale.

- Naturfag fylder mere og mere og kræver mere udstyr. Det er hensigtsmæssigt, at fysik/kemi, biologi og geografi spiller sammen, og derfor foreslog vi, at samle disse faglokaler, så de kan deles om udstyret, fortæller fysiklærerne Eva Mumm og Malene Elholm.

Privatskolen i Frederikshavn har 480 elever. Cirka 200 af eleverne går i udskolingen.

Byggeriet skal være klar til oktober 2020.

Læs også Vind i sejlene: Skoleskibet Danmark skal på ekstra togt