Seneste nyt:

Hvis Mette bliver statsminister: - Nordjylland er mit udgangspunkt

Mette Frederiksen (S) blev folketingsvalget helt store stemmesluger med mere end 43.000 personlige stemmer, og hun er det oplagte bud på en kommende statsminister.

De røde partier løb afsted med en samlet sejr ved det netop overståede Folketingsvalg. Klokken 9.00 fredag starter forhandlingerne om en ny regering så. Det er med nordjyske Mette Frederiksen (S) i spidsen.

Hun er udvalgt som den kongelige undersøger, der står får at sammensætte den kommende regering. 

- Jeg er så glad. Vi går et mandat frem i Nordjylland, og mere end 40.00 nordjyder har været ned at sætte deres personligt krdyds ved mig, og det gør mig både taknemmelig og ydmyg. Det er en særlig glæde, at det er gået så godt i Nordjylland.

Med overtal til rød blok, så er det en overvejende sandsynlighed, at den kommende regering har Mette Frederiksen i front som statsminister, uanset om det bliver en ét-parti mindretalsregering kun med Socialdemokratiet, eller om flere af de røde partiet går sammen. 

Derfor er det altså formegentlig en nordjyde, der bliver landets mest magtfulde kvinde, når engang en regering er forhandlet på plads. 

- Jeg er førdt og opvokset i Nordjylland, og jeg ved, hvilke lokale forhold det er, der gør sig gældende i det nordjyske. Og det smitter jo af ikke mindst på mit syn på centralisering. Hvis vi får mulighed for at danne regering, så skal vi lave en ny aftale på sundhedsområdet, og der vil jeg gøre, alt hvad jeg kan for at den ikke medføre yderligere centralisering, for det vil skade Nordjylland, fortæller Mette Frederiksen dagen efter valget. 

 

Den tredje limfjordsforbindelse

Det vakte jubel i det nordjyske, da den nu forhenværende regering præsenterede en infrastrukturpakke, der havdde afsat penge til at bygge en tredje limfjordsforbindelse over Egholm. Socialdemokratiet har efterfølgende sat spørgsmålstegn ved den plan. 

I en debat på TV2 Nord i forbindelse med valgkampen gik Bjarne Laustsen (S) dog ud og garanterde, at selvom regeringsmagten skiftede efter valget, så ville der komme en tredje limfjordsforbindelse. 

Lederen af hans parti er dog ikke helt så klar i spyttet. 

- Den regering, der har siddet de senest fire år, har lavet en meget smal aftale på trafikområdet. Det, synes jeg, er en dårlig idé, fordi det er så mange milliarder, det er så store investeringer, at den aftale bør funderes bredt. Og så går vi i gang med at forhandle på infrastrukturområdet, og der vil vi simpelthen gå hele listen igennem med alle de opgaver, der er vigtigt. Og den tredje limfjordsforbindelse er en vigtig opgave, men jeg står selvfølgelig ikke og lover, at den bliver bygget her indenfor de næste par uger, fortæller Mette Frederiksen. 

Forhandlingerne til den kommende regering går i gang fredag. Ifølge de politiske analytikere, så venter der Mette Frederiksen en stor og svær opgave med forhandlingerne. 


230522 Frederikshavn Boligforening

play Presset boligforening får ikke hjælp fra brancheforening

250522 Buster Juubel

play Glæde i Aalborg-lejren efter spændende afslutning: - Det handlede om bare at krige den hjem

Media Drop 250522 1937 ivha

37-årig varetægtsfængslet – kørte med vilje bil med unge af vejen

250522 Casper Steinfath i mål

Nordjyde skriver historie på vandet: - Meget vildere, end jeg havde drømt om

230522 Frederikshavn Boligforening

play Presset boligforening får ikke hjælp fra brancheforening

250522 Buster Juubel

play Glæde i Aalborg-lejren efter spændende afslutning: - Det handlede om bare at krige den hjem

Media Drop 250522 1937 ivha

37-årig varetægtsfængslet – kørte med vilje bil med unge af vejen

Til forsiden

Til forsiden