LIGE NU:

Bagmandspolitiet overtager efterforskning af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Svær sag med bestikkelse hos Ejendomsstyrelsen er så kompleks, at Bagmandspolitiet nu tager over. Fem er sigtet.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kaldet Bagmandspolitiet - overtager nu efterforskningen af sagen om Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, hvor fem personer er politianmeldt for blandt andet bestikkelse.

Sagen drejer sig blandt andet om en række indkøb, tjenesteydelser og kontrakter, der er foretaget og indgået af medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, og på den baggrund er fem personer anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi.

Sagen har været efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi, men vil fremover blive efterforsket af SØIK. Det oplyser Thomas Anderskov Riis, der er chefpolitiinspektør hos SØIK, i en pressemeddelelse.

- Sagen har en kompleksitet og et omfang, der gør, at det er blevet besluttet, at SØIK efterforsker videre på sagen. Midt- og Vestjyllands Politi, vil dog fortsat være inde over efterforskningen, da politikredsen fremover vil assistere SØIK, siger Thomas Anderskov Riis.

SØIK kan ikke udtale sig om, hvornår sagen er færdigefterforsket.

Flere sager og svindel for millioner

Sagen om svindel i Forsvarets Ejendomsstyrelse, der har kontorer i Hjørring, kom frem i december 2019, og blandt andet er fem mænd tiltalt for svindel for op mod 1,8 millioner kroner.

Forsvarsminister Trine Bramsen fra Socialdemokratiet gik ind i sagen, hvor skatteborgernes penge kan være havnet i de forkerte lommer.

I december sendte forsvarsministeren et rejsehold til Hjørring for at kortlægge og stoppe huller i styrelsens system.

Sidst i april kom det frem, at en tidligere medarbejder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse med hovedkvarter i Hjørring sendte over fire millioner kroner videre til sin kæreste ved at hyre hans firma til overpris. Den tidligere medarbejder var ansvarlig for inventaret på en lang række asylcentre i hele landet. 

Den ansatte arrangerede, ifølge Ekstra Bladet, at kærestens lagerejendom i Ringsted blev lejet ud for 4,1 millioner kroner. Først blev den lejet til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og siden til Jammerbugt Kommune.

Begge steder var hovedpersonen i sagen angiveligt ansvarlig for området.

Ifølge sine tidligere arbejdsgivere hyrede hun kærestens firma uden deres vidende og dermed også uden godkendelse af, hvad der tilsyneladende var en overpris.

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

110621 Kaniner mishandlet

play Kaniner mishandlet og slået ihjel i dyrepark for anden gang: - Det er jo skrækkeligt

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

Til forsiden

Til forsiden