LIGE NU:

Blå Mandag: Karamelkast på coronavenlig vis

Mange af forårets udskudte konfirmationer blev afholdt i weekenden. Blå Mandag starter traditionelt med karamelkast på skolen - men i år er corona også med på sidelinjen.

På Højene Skole i Hjørring var weekendens konfirmationer flyttet fra kirken til en idrætshal. På den måde kunne alle coronaforholdsregler overholdes.

I dag skal konfirmanderne på Blå Mandag. Og det skal selvfølgelig starte med karamelkast på skolen. Men alt er alligevel ikke helt som det plejer.

Karamellerne er pakket ind og opdelt i poser til de enkelte klasser. Og bliver afleveret af en konfirmand under behørig supervision af en lærer.

- Det er da lidt træls, at man bare skal aflevere posen, fortæller Cassia Skovsager Scherbaum, der er en af de konfirmander, der skal uddele karameller mandag morgen på Højene Skole.

Men skolen tager ingen chancer, selv om de godt er klar over, at der er langt til det traditionelle karamelkast ind over hovederne på eleverne i de forskellige klasser.

- Det her har jo noget med smittefare at gøre. Vi skal være hundrede procent sikre på, at vi ikke er med til at sprede nogen smitte. Derfor bruger vi også de vejledninger og retningslinjer, der er omkring det at uddele fødevarer. Der er jo den mulighed – ligesom i vores kantine – at vi kan potionsanrette, og det mener vi så også at vi kan gøre her, på forsvarlig vis, siger Michael Harritslev, skoledistriktsleder i Hjørring.