Seneste nyt:

Drama til Dana Cup: Dommer blev overfaldet af spillere

- Alle på sidelinjen var chokeret og stormede ind på banen for at få dommeren afskærmet fra dem, der havde slået og sparket ham, fortæller vidne.

Sådan lyder det fra Aron Folmoe, der i forrige uge var til Dana Cup i Hjørring som træner med et norsk hold.

quote De sparkede og angreb ham, så det sidste dommeren gør, før han falder om, er at vifte det røde kort til de andre, som også angreb.

Aron Folmoe

Det, der skulle have været en ganske almindelige fodboldkamp til Danmarks største internationale ungdomsfodboldturneringer, endte ganske uventet.

Den pågældende kamp onsdag var mellem et hold fra Norge og et hold fra Kosovo, og én blandt de omkring 2500 fodboldkampe, der blev spillet i Hjørring i sidste uge.

Aron Folmoe overværede kampen, som han i dag en uge senere stadig er chokeret over.

- Dommeren havde trukket det røde kort til keeperen på grund af, at han mente keeperen trak tiden - og fordi spilleren gav dommeren fingeren og kom med stygge kommentarer til dommeren, fortæller Aron Folmoe og fortsætter:

- Pludselig angreb fire spillere dommeren. De sparkede og angreb ham, så det sidste dommeren gør, før han falder om, er at vifte det røde kort til de andre, som også angreb.

Aron Folmoe er leder for et af de norske deltagende hold, Ørn Horten, men han understreger, at han udtaler sig som privatperson og ikke på vegne af klubben Ørn Horten.

Den skadede dommer bliver hjulpet væk efter kampen, der blev stoppet på grund af, at dommeren blev slået af en eller flere spillere i forbindelse med den internationale fodboldturnering, Dana Cup i Hjørring. Foto: Privat
Den skadede dommer bliver hjulpet væk efter kampen, der blev stoppet på grund af, at dommeren blev slået af en eller flere spillere i forbindelse med den internationale fodboldturnering, Dana Cup i Hjørring. Foto: Privat
Foto: Privatfoto

Torben Vandsted, der er pressechef hos Dana Cup, bekræfter, at der har været en hændelse til den pågældende fodboldkamp mellem drengespillerne i alderen 14-15 år, men han afviser, at der skulle have været tale om flere spillere, der skulle have overfaldet dommeren. 

Der er ifølge Dana Cups oplysninger tale om, at en spiller fra Kosovo giver dommeren "et trælår".

- Den pågældende spiller gav dommeren, det man kan kalde et gammeldags trælår, og han bliver udvist fra resten af turneringen, ligesom kampen bliver afbrudt og stoppet, da dommeren ikke er i stand til at gennemføre resten af kampen på grund af de skader, han havde fået, siger Torben Vandsted.

Han forklarer, at man fra Dana Cups side ikke går ind for en kollektiv afstraffelse for hele holdet, da der er tale om en enkelt spiller, der opfører sig forkert.

quote Man skal som forældre trygt kunne sende sine børn til Dana Cup, og det, mener jeg, også altid har kunnet og fortsat kan

Torben Vandsted, Dana Cup

- Træneren slog spillere

Anderledes lyder forklaringen fra Aron Folmoe, der var vidne til hændelserne.

- Alle var chokeret over det, der skete, og det er slet ikke i orden, at holdet fik lov at fortsætte, siger Aron Folmoe og tilføjer, at han også er chokeret over den opførsel, som træneren fra holdet, der angreb, havde.

- Efter hændelsen gik træneren hen for at ville sige undskyld til dommeren, og derefter hen til sine spillere og slog dem i vrede. Så hele holdet udviste alt det, som ikke har noget at gøre på en fodboldbane, understreger den norske træner.

Dana Cup er en tryg turnering

Ifølge Dana Cups pressechef Torben Vandsted blev der taget hånd om situationen umiddelbart efter, den finder sted.

- Det er utilstedeligt det, der er sket på banen, derfor bliver der også med det samme taget hånd om det. Sagen blev løst 100 procent i situationen, og det er mit indtryk, at alle parter var tilfredse. 

Torben Vandsted understreger, at Dana Cup nu vil evaluere det, der er sket. 

- Vi vil se nøgternt på tingene. For man skal som forældre trygt kunne sende sine børn til Dana Cup, og det, mener jeg, også altid man har kunnet og fortsat kan, siger han.

En rigtig træls sag

Formand for Aalborg Fodbolddommerklub, Carl-Johan Christensen, kalder det "rigtig træls, når den slags sker".

- Det er meget uheldigt og vi er beklagelige over hvilket som helst overfald, der måtte ske på en dommer. Vi har jo svært nok ved at holde fast i fodbolddommerne i forvejen, så jeg håber, at et overfald vil føre til en politianmeldelse, så sagen kan redes ud, siger han og understreger, at han ikke kender den konkrete sag fra Hjørring.

Carl-Johan Christensen tilføjer, at hvis nogle af Aalborg Fodbolddommerklubs dommer er udsat for nogen form for vold, så skal de kontakte ham eller en fra bestyrelsen så snart, de er i stand til det. 

- Så kan vi få arrangeret krisehjælp og få sagen afklaret. Vi er også behjælpelige med at lave en politisag eller gå i retten – selvom det kun er sket én gang før. Hvis det var vores egen dommer, ville vi have en fast procedure, der trådte i kraft, siger Carl-Johan Christensen.

Ifølge TV2 Nords oplysninger fik den pågældende dommer behandling i Dana Cups eget sygehus, MASH-teltet.

Fortsat norsk undren

Tilbage i Norge er Aron Folmoe stadig undrende over det, der skete for en uge siden i Hjørring.

- Der er tale om en meget uønsket hændelse, der burde være håndteret anderledes, siger han og fastslår:

- At holdet spiller videre i turneringen, er efter en sådan hændelse helt forkasteligt. 

Kampen endte med, at det norske hold vandt 3-0, efter kampen var blevet stoppet.


Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Tech

Populær uddannelse i Aalborg: Unge vil kombinere bøger og håndværk

Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Til forsiden

Til forsiden