Elever bruger weekenden på at lære sprog: - Det er bare så smukt grammatisk
Foto: Tommy Hald / TV2 Nord
Dygtige elever bruger i denne weekend til at blive endnu dygtigere til sprog. Virksomheder støtter læringen i håb om at få dem som ansatte, når de kommer på arbejdsmarkedet.
200 af landets dygtigste sprogelever er lige nu samlet i Hjørring, hvor de hen over weekenden skal blive bedre til det sprog.
Hver især har de valgt et sprog, de er gode til, som de ønsker at blive endnu bedre til. Sprogcamp er massiv støttet af erhvervslivet, som efterspørger unge med sprogkundskaber.
En af eleverne Linn Bonde Christensen fra Midtfyns Gymnasium. Hun var ikke i tvivl om, at det var tysk hun skulle vælge på sprogcampen.
- Det er bare så smukt grammatisk. Det giver bare mening for mig, det tyskesprog. Man læser – man siger det højt, det man læser. Fonetikken den er bare.. Ej jeg kan virkelig godt lide det!, siger hun.
Tolkning er multitasking på højt plan
Det er 10. gang Hjørring Gymnasium sammen med Aalborg Universitet afholder sprogcamp hvor de dygtigste gymnasieelever kan vælge mellem engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk og kinesisk.
- De møder professionelle sprogbrugere, og skal også selv optræde professionelt indenfor nogle bestemte virksomheders produkter, som de skal præsentere på sprogmessen søndag. Det er for at presse de dygtige lidt videre, siger Elsebeth Gabel Austin, der er rektor på Hjørring Gymnasium, hvor campen afholdes.
En af de udfordringer, som eleverne kan prøve kræfter med, er tolkning. Den øvelse var Signe Schmidt igennem. Hun har valgt fransk som fag.
- Det kræver virkelig, at man er mega meget på, samtidig med at man lytter. Ja, der foregår mange ting på samme tid, så det er svært. Men det er også sjovt, fortæller hun.
Vil arbejde i udlandet
De fleste af os taler engelsk, når vi bevæger os ud i verden, men skal man arbejde professionelt med ikke-engelsktalende lande, kræver det, at man kan sproget. Derfor er sprogcampen støttet af en række virksomheder.
- De higher jo efter at få gode sprogfolk. Det er jo afla omega, siger rektoren.
Både Linn Bonde Christensen og Signe Schmidt planlægger, at de vil bruge deres sprog professionelt i fremtiden.
- Jeg regner med at læse fransk på universitetet efter gymnasiet, men hvad det så vil føre til, det må tiden vise, siger Signe Schmidt.
- Jeg tænker, jeg skal ned at arbejde i Tyskland på et tidspunkt. Jeg var meget begejstret for det, da jeg var på udveksling, fortæller Linn Bonde Christensen.
Sprogcampen slutter i morgen klokken 15.