Nordjysk skøjteprinsesse flyver fra den ene store konkurrence til den anden

Camilla Poulsens kalender er i disse dags spækket med prestigefyldte konkurrencer.

- Det er en once in a lifetime-mulighed, Camilla har fået. 

Sådan siger Camilla Thomsen, der er næstformand i Frederikshavn Skøjteforening. For det 16-årige talent Camilla Poulsen er nemlig blevet nøje udvalgt til at deltage i det, der svarer til et europæisk ungdoms OL i Italien. 

- Danmark har ikke ret mange skøjteløbere på internationalt niveau, så det at have en løber, der bliver udvalgt til at deltage, er ret stort, lyder det stolt fra næstformanden. Det er omtrent syv år siden klubben sidst havde en deltager med til konkurrencen. 

Videre til næste konkurrence 

I otte dage har Camilla Poulsen konkurreret i  Friuli Venezia Giulia. Hun er endt på en samlet 17. plads ud af cirka 30 deltagende nationer. 

- Det kunne godt have været bedre, men jeg tager det, som det er, siger hun i telefonen til TV2 Nord og fortsætter: 

- Det har både været hårdt og fedt. For jeg har konkurreret mod andre og trænet med dem på et andet niveau end hjemme i skøjteklubben. Det har været fedt at træne med andre, der også laver svære spring, forklarer hun. 

Hvad med skolen?

Den 16-årige kvinde er i færd med at uddanne sig på Frederikshavn Handelsskole.

Her går hun på en Team Danmark-linje, hvor underviserne har forståelse for, at hun af og til er borte for at dyrke sin sport. Det betyder altså, at hun mellem træningerne laver lektier - også selvom hun er i udlandet.

Men efter otte intense dage i Italien er arbejdet ikke slut endnu. For hun når kun lige at komme hjem til Nordjylland og vende søndag aften, inden hun onsdag igen drager ud i verden for at repræsentere Danmark. 

På onsdag skal hun nemlig deltage i de nordiske juniormesterskaber i skøjteløb på Island. 

- Det er Camillas første sæson som junior, så det er noget af et klap på skulderen, at hun er blevet udtaget. Så er det sagt på meget nordjysk, lyder det fra den temmelig stolte næstformand. 


Seneste nyt

fra Nordjylland