LIGE NU:

Endnu en nedtur for turismen: Norge fraråder rejser til Nordjylland

Hos Hirtshals Camping har de mange norske gæster, og forpagterne frygter nu yderligere økonomiske konsekvenser for forretningen.

Norge fraråder nu alle unødvendige rejser til Danmark - heriblandt Nordjylland. Det sker på grund af den aktuelle smitteudvikling i Danmark.

Det kan nu risikere at få yderligere konsekvenser flere steder i turistbranchen i Nordjylland, der i forvejen har været i knæ på grund af udbruddet med coronavirus.

Parret Conni og Jørgen Eriksen, der er forpagtere af Hirtshals Camping, ærger sig over den nye situation, da de normalt har mange norske gæster.

- Det er lidt trist, at sæsonen har været, som den er, og at den afslutter på den her måde, siger forpagter Conni Eriksen til TV2 Nord.

quote Det er lidt trist, at sæsonen har været, som den er, og at den afslutter på den her måde.

Conni Eriksen, forpagter, Hirtshals Camping

Sæsonen på deres campingplads slutter efter uge 42 - altså efter efterårsferien - og for dem får de nye norske retningslinjer konsekvenser for forretningen.

- Det får økonomiske konsekvenser, fordi vi ikke tjener de penge, vi plejer at gøre, siger Conni Eriksen.

De nye retningslinjer betyder, at rejsende fra hele Danmark skal i karantæne i ti dage ved ankomst til Norge.

I videoen kan du se hele fredagens indslag fra Hirtshals Camping.

Dele af branchen kommer igennem - mens alvoren rammer for andre

Det er ikke kun Hirtshals Camping, der kan komme til at mærke konsekvenserne af de nye retningslinjer.

- En del af erhvervet, for eksempel vores feriehuse, der bliver det træls, men de kommer igennem det. For andre dele, for eksempel vores hoteller, der er det salt i et allerede åbent sår. Så her kan det godt have nogle mere alvorlige konsekvenser for dele af branchen, siger Peter Krusborg, der er operatør for projektet ”Fælles vækst i Nordjylland”, til TV2 Nord.

Mange erhverv i Nordjylland vil altså komme til at gå glip af nordmændenes købelyst, lyder det fra Peter Krusborg.

- Vores kyst- og natur-normænd bruger 1700 kroner i døgnet. Og vores storbygæster, der er inde forbi Aalborg, er oppe og bruge 2800 kroner. Så det er rigtig mange penge, vi går glip af på tværs af mange erhverv i Nordjylland, siger han.