Foto: Jens Kranen Photography

Foto: Jens Kranen Photography

Foto: Jens Kranen Photography

Foto: Jens Kranen Photography

Foto: Jens Kranen Photography

01:49

1 af 6

Bomtrawler endelig trukket fri efter langvarig stranding

Mandag aften lykkedes det endelig at få trukket den hollandske trawler fri igen. Nu skal bunden undersøges for skader i Thyborøn, inden skibet kan sejle videre.

Efter flere mislykkedes forsøg samt hjælp fra en hollandsk sandsuger lykkedes det endelig at trække den hollandske bomtrawler UK172 fri af havbunden ud for stranden i Nr. Lyngby.

Læs også Endnu et mislykket forsøg: Nu graves der igen foran grundstødt trawler

På stranden i Nørre Lyngby stod fotografen Jens Kranen. Han har været på stranden i flere dage for at følge udviklingen med den hollandske bomtrawler, og det var ingen undtagelse ved det sidste og fuldendte forsøg på at trække bomtrawleren fri.

- Det sidste forsøg skete lige så langsomt. Da de trak i bomtrawleren vippede den først til den modsatte side i forhold til, hvordan den har ligget de sidste otte dage, og så lykkedes det dem at få den på rette køl og fri fra sandet bagefter, siger Jens Kranen til TV2 Nord.

Læs også Få det store overblik: Da bomtrawleren stødte på grund

Trawleren har været et tilløbsstykke, siden den grundstødte mandag i sidste uge. Den er nu på vej til Thyborøn hvor dykkere skal inspicere bunden for eventuelle skader.