LIGE NU:

Hjørring Sygehus: En fjerdedel af de ansatte vaccineres i denne uge

På Regionshospital Nordjylland i Hjørring er pandemiafsnittet blevet taget i brug, og det bliver udvidet på mandag. Samtidig forventes en fjerdedel af personalet at være vaccineret inden ugen er omme.

Det er en træt og glad ledende overlæge på Regionshospital Nordjylland i Hjørring, som TV2 Nord denne onsdag snakker med. Vaccinationsprogrammet på sygehuset er gået i gang, og dermed bliver de ansatte beskyttet mod corona efter nogle hårde måneder.

- Det sidste stykke tid har været rigtig hårdt. Efteråret og især vinteren har der været pres på. Vi har skullet forsøge at samle en pukkel op fra foråret af aflyste operationer samtidig med, at vi har skullet håndtere en stigende smittekurve og et stigende antal covid-19-indlagte. Så vi er ikke ved at være trætte. Vi er trætte. Og vi er ikke ved at have nået grænsen. Vi HAR nået den. Det, tror jeg, er generelt på de danske sygehuse lige nu, siger Morten Johansen. 

Men nu aner han lys for enden af tunnelen. For netop nu er de gået i gang med at vaccinere personalet på sygehuset mod coronavirus.

- Det er fantastisk. Det er en drøm at kunne få lov til at vaccinere og kunne se en ende på det her og det forfærdelige år. Det har været en fantastisk oplevelse at komme i gang, siger han til TV2 Nord.

Det siger personalet

Høj smitte blandt ansatte på sygehuse

I løbet af søndag, mandag og denne onsdag og på lørdag bliver 540 ansatte i frontlinjen på Regionshospital Nordjylland i Hjørring vaccineret.

- Det betyder, at vi på denne her uge rent faktisk får vaccineret en fjerdedel af de ansatte på regionshospitalet. Så vi er virkelig godt med, slår ledende overlæge, Morten Johansen, fast. 

På landsplan er smitten blandt sygehuspersonale langt højere end hos den øvrige befolkning, og netop derfor er overlægen glad for at have sikret en stor del af personalet.

- Det er her, vi kan sætte ind med god effekt, og der er derfor vi sætter ind der først. Samtidig bliver der kørt mange vacciner ud til plejehjem, så plejepersonale og beboere kan blive vaccineret, siger han.

Pandemiafsnit udvides i næste uge

Selvom personalet ifølge overlægen har været presset i år - særligt i efteråret og vinteren - er det ikke så galt, at de ikke kan følge med. 


- Vi er pressede, men vi er ikke så pressede, at vi ikke kan følge med. Vi har pladser ledige stadigvæk, og vi er med, og vi er på forkant, fordi vi skalerer op. Vi forventer en stigning i antallet af indlagte coronapatienter her hen over nytåret. 

Pandemiafsnittet på regionshospitalet blev åbnet mandag, og det er planen at afsnittes skal skaleres op fra mandag den 4. januar. 

- Så der er nok at se til, og der bliver kaldt ekstra folk ind til at klare opgaven.