Video: Murer-Kjeld rørt til tårer efter dokumentar-premiere

En rørt Kjeld Pedersen blev tirsdag interviewet foran en fyldt biografsal i Hjørring om arbejdet med at flytte Rubjerg Knude Fyr.

Tirsdag var der snigpremiere for Club nord-medlemmer på TV2 Nords dokumentar om flytningen af Rubjerg Knude Fyr. Det skete i MovieHouse i Hjørring. 

Se begge afsnit af dokumentarserien i bunden af denne artikel.

En fyldt biografsal fik mulighed for at se begge afsnit af dokumentarserien og samtidig opleve et interview med Murer-Kjeld direkte. 

01:22 Luk video

Mandag kan man se samtaleprogrammet med Kjeld Pedersen på tv2nord.dk og på TV2 Nord Salto kl. 19:50.

Læs også Rubjerg Knude: Sandet vandt over fyret

- Jeg må indrømme, at jeg blev rørt et par gange

Dokumentaren er opdelt i to afsnit, og det var under visningen af afsnit 2, at Kjeld fik en klump i halsen. Efter visningen trådte Kjeld igen på scenen til interview:

- Hvordan var det at se det?, spørger Jesper Christiansen, TV2 Nord. 

- Æhm.. Jeg må indrømme, at jeg blev rørt et par gange, svarer Kjeld Pedersen, inden han bliver tydeligt rørt. 

 

Publikum i salen fylder stilheden med en stor klapsalve, der giver Kjeld Pedersen tid til at gøre sig klar til at fortsætte svaret:

- Og det er fordi, man kan se, hvor meget de betyder, dem, der er omkring projektet. Det er ikke bare mig, der har ydet en indsats. Det er alle, siger han og fortsætter:

- Det er så mig, der er så heldig at få alle klapsalverne. Man kan se på det (dokumentaren red.), I har lavet, at det er nødvendigt, at alle brikkerne falder på plads, siger Murer-Kjeld.

04:31 Luk video

 

Læs også Murer-Kjeld holdt takketale ved fyret

Dokumentar følger flytningen

Historien om den lokale murer, der fik en vild idé og flyttede et 740 tons tungt tårn på rulleskøjter kunne til forveksling lyde som noget fra et Anders And-blad.

Men murermester Kjeld Pedersen er ægte. Og sammen med dygtige entreprenører formåede han at redde Rubjerg Knude Fyr fra en trist skæbne i Vesterhavet.

TV2 Nords kamerahold har fulgt Kjeld Pedersen tæt, siden han begyndte arbejdet med at flytte fyret. Som det eneste tv-hold havde vi eksklusiv adgang helt tæt på fyret, da det blev flyttet 70 meter den 22. oktober 2019, og folk fra nær og fjern stimlede sammen for at se et lille stykke historie blevet skrevet.

Se begge afsnit af serien her:

32:25

Foto: Jesper Christiansen

Luk video
28:44

Foto: Hans Christian Lauritzen

Luk video