LIGE NU:

Nordjysk firmaejer forsøgte at snyde med coronastøtte - nu venter der fængselsstraf og millionbøde

En nordjysk virksomhedsejer blev torsdag dømt for at forsøge at snyde sig til 347.000 kroner i coronastøtte.

En 54-årig nordjysk erhvervsmand fra Hjørring var lidt for kreativ med at søge støtte fra corona-hjælpepakkerne sidste år og forsøgte på den måde at vride 347.000 kroner ud af staten, som han ikke var berettiget til. 

Nu er manden idømt to års ubetinget fængsel og en bøde på omkring en million kroner ved Retten i Hjørring.

Straffes ekstra hårdt

Tiltalen mod den 54-årige gik på svig med offentlige midler. Anklageren krævede en bøde på de 123.000 kroner, som manden i første omgang søgte om og fik udbetalt. Men derudover forlangte anklageren også en bøde på fire gange de i alt 223.000 kroner, som han senere ansøgte om, men aldrig fik udbetalt.

Alt i alt løber det op i et bødekrav på lige godt en million kroner. Den straf er anklager Mette Vestergaard fra Nordjyllands Politi tilfreds med.

- Jeg tænker, at den er i tråd med paragraf 81d, hvor man straffes fire gange så hårdt som ellers grundet den nye skærpelsesbestemmelse, der trådte i kraft i april 2020, siger hun.

Første gang gik det godt

Ifølge anklageskriftet gik mandens fidus ud på, at han i ansøgningerne søgte lønkompensation for medarbejdere, som han oplyste var ansat i hans firma, men hjemsendte på grund af coronavirussen. Erhvervsstyrelsen og nu også politiet mener imidlertid, at det var fup.

Manden søgte Erhvervsstyrelsen om lønkompensation for to medarbejdere for perioden 9. marts til 8. juni 2020, og styrelsen udbetalte i den forbindelse over 123.000 kroner til mandens firma. De to medarbejdere var henholdsvis mandens ægtefælle og søn.

Anden gang gik det galt

I juni sidste år indgav firmaejeren igen en ansøgning. Denne gang for en medarbejder for perioden 9. juni til 8. juli 2020 svarende til et beløb på knap 41.000 kroner, men denne ansøgning afviste Erhvervsstyrelsen.

Samtidig indgav manden ansøgning om kompensation på 182.000 kroner for en anden medarbejder for perioden 9. juni til 29. august 2020, men denne ansøgning udsatte Erhvervsstyrelsen behandlingen af. Pengene kom aldrig til udbetaling, før myndighederne opdagede, at der var noget galt, og politiet blev inddraget i sagen.

Nu er sagen endt med to års ubetinget fængselsstraf og en bødestraf på en million kroner til den 54-årige mand, som har valgt at anke dommen og håber på frifindelse.


F96D46DB-F9B4-442B-8F12-A9804D49E3C6

play Hjælper folk med autisme i job: - Jeg har fundet ud af, hvad jeg er god til

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

DAC Genopstår

play Historierne om Dansk Andels Cementfabrik bliver vækket til live i ny bog

F96D46DB-F9B4-442B-8F12-A9804D49E3C6

play Hjælper folk med autisme i job: - Jeg har fundet ud af, hvad jeg er god til

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

Til forsiden

Til forsiden