Foto: Jeppe Hostrup

Nu er datoen på plads: Svindelsag kommer for retten til september

Fem mændskal for Retten i Viborg til september - tiltalt for bestikkelse og mandatsvig i millionklassen.

Retten i Viborg får nok at holde styr på, når den store sag om mulig svindel i Forsvarets Ejendomsstyrelse skal behandles til efteråret.

Det står klart onsdag hvor Midt- og Vestjyllands Politi meddeler, at sagen er blevet berammet ved retten. Det betyder, at der nu er sat datoer på, hvornår sagen skal for retten.

20 retsdage

Sagen er planlagt til at tage sin begyndelse 10. september i år. Her skal de tiltalte - fem mænd på mellem 34 og 51 år - møde i Retten i Viborg. Herefter følger yderligere 19 retsdage. Den sidste er planlagt til at finde sted 26. november 2020, hvor der efter planen skal falde dom.

Læs også Fætre i retten for svindel med millioner til kræftramte børn

Svindel for 1,8 millioner kroner

De fem mænd er tiltalt for at have begået mandatsvig og for at have modtaget bestikkelse. Samlet dækker sagen over bestikkelse for op mod 1,8 millioner kroner og anklageskriftet omfatter mere end 450 forhold.

De tiltalte er:

  • To tidligere civilt ansatte i Forsvarets Ejendomsstyrelse, der er tiltalt for at modtage bestikkelse i form af værdier for henholdsvis 1.740.000 kroner og 35.250 kroner
  • En tidligere ansat i en entreprenørvirksomhed, der er tiltalt for at have bestukket de tidligere ansatte i Forsvarets Ejendomsstyrelse og for at have begået mandatsvig af særlig grov karakter for mindst 1,1 millioner kroner
  • To selvstændigt erhvervsdrivende der er tiltalt for bestikkelse og mandatsvig for samlede beløb på henholdsvis 775.000 og 689.375 kroner.

Læs også Fjernede chefer i mulig svindelsag fik bonus: - Det er dybt kritisabelt

Kom frem i december

Sagen om svindel i Forsvarets Ejendomsstyrelse kom offentligheden til kende i starten af december sidste år og vedrører svindel foregået i 2015 og 2016. Udover denne sag er man lige nu ved at undersøge og efterforske en sag hvor to ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse ifølge en whistleblower har indkøbt håndværkerydelser til Forsvarsministeriet og i den sammenhæng har opbygget en konto til køb af materialer og ydelser til dem selv.

Læs også Sådan kan den mulige svindel i Forsvaret være foregået