LIGE NU:

Romeo og Julie nu med jazz: Vendsyssel Teater udfordrer klassisk stykke

Vendsyssel Teater præsenterer en ny og musikalsk fortolkning af klassikeren og verdensdramatikkens mest berømte kærlighedshistorie, Shakespeares Romeo og Julie med musik af Benjamin Koppel.

Vendsyssel Teaters opsætning af ’Romeo og Julie’ er en musikalsk nyfortolkning af den lidenskabelige klassiker, hvor fortællingen udforskes dramaturgisk og udvides gennem den musikalske bearbejdelse.

Titelrollerne spilles af netop Reumert-prisbelønnet Lue Støvelbæk og Luise Kirsten Skov og med på scenen er både unge og erfarne kræfter.

Dertil kommer den unge sangerinde Molly Koppel, der forestillingen igennem viderefører melodiernes stemningsgivende fortællinger.

Musikken er komponeret af den danske jazzmusiker Benjamin Koppel, der har ladet sig inspirere af William Shakespeares kærlighedstragedie og replikkernes rytmer og billedsprog.

Sangene synges af niecen Molly Koppel, der debuterede med EP’en ’Waves’ sidste efterår. Hun kommer selv ud af en kunstnerfamilie som niece til Benjamin Koppel og sangerinden Marie Carmen Koppel, som datter af animationskunstneren Sara Koppel og som barnebarn af komponisten Anders Koppel.

I forestillingen kan publikum opleve den unge upcoming-kunstner i sangerinderollen som dødsengel, hvor synger til en instrumentalindspilning af Benjamin Koppels musik.

- Vi er lykkelige over, at vi kan udgive musikken til ’Romeo og Julie’. Benjamin Koppels musik er jazz, når det er bedst. Som komponist har han en stor spændvidde og blander jazzen med strejf af både klassisk musik og cabaret. Vi håber, at hans sange bliver ørehængere, der gør folk nysgerrige på også at se ’Romeo og Julie’ på Vendsyssel Teater, siger Vendsyssel Teaters teaterdirektør Lars Sennels og tilføjer, at teatrets kunst er nuets kunst. Så vi er særligt stolte over, at vi nu har sikret, at musikken vil eksistere for altid – også når forestillingen ikke længere spilles.

Og musikken lever allerede nu på flere streamingtjenester, selvom Vendsyssel Teaters musikalske nyfortolkning af det lidenskabelige kærlighedsdrama ’Romeo og Julie’ først får premiere torsdag den 19. november.

Udgivelsen indeholder 12 numre, som alle er komponeret af Benjamin Koppel. I samarbejde med instruktør Rune David Grue har han udvalgt rim, sætninger og enkeltord fra teksten, som er oversat af Niels Brunse. Blandt titlerne finder man f.eks. ’Kom nat, kom Romeo’, ’Den, der løber, snubler let’, ’Som alt for tidlig rimfrost’ og ’Min ven, hvorfor?’. Musikken er co-produceret af Cowbell Music og Vendsyssel Teater. Musikken til ’Romeo og Julie’ er støttet af Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og ENV-’Fonden’, mens albumudgivelsen er muliggjort af Sparekassen Vendsyssels Fond.

De øvrige medvirkende i Romeo og Julie på Vendsyssel Teater er Hans Holtegaard, Lone Rødbroe, Michael Brostrup, Simon Kongsted, Søren Højen, Sara Marie Maltha, Jørgen Bing, Mathias Bøgelund og Nicklas Søderberg Lundstrøm.

Der er  premiere på Vendsyssel Teaters store satsning i denne sæson den 19. november.