LIGE NU:

Travlhed i podningsteltet: Hjørring har flest nye corona-smittede

Flere beboere og ansatte på plejecentret Vendelbocentret i Sindal er smittet med coronavirus, og også en elev på Højene skole er smittet. Bland andet derfor er Hjørring Kommune den i landet med flest nye tilfælde af coronavirus de seneste syv dage.

Inden for de seneste syv dage er Hjørring Kommune den i landet, hvor flest nye tilfælde af coronavirus er observeret. Det viser de nyeste tal om COVID-19 fra Sundhedsstyrelsen.

Smitteopsporingen i Styrelsen for Patientsikkerhed har siden fredag været i gang med at kortlægge, hvilke personer de smittede har været i kontakt med, og de mange smittede gør også, at sundhedsmyndighederne i disse dage har øjnene ekstra rettet mod det nordjyske, som ellers har været et område, som sammenlignet med andre landsdele, har haft få tilfælde af COVID-19. 

- Dette udbrud viser, at vi trods lave smittetal ikke kan vide os sikre. Denne sygdom spreder sig med enorm hastighed – og bare en enkelt smittet kan hurtigt udløse smittekæder på tværs af et samfund. Det afgørende er nu at får kæderne stoppet og ikke mindst at få afskærmet de ældre. Det arbejdes der på højtryk på, siger sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke (Socialdemokratiet), i en pressemeddelelse.

Endvidere lyder ministerens opfordring.

- Myndighederne følger udviklingen tæt – og det vil man gøre, til dette udbrud er slået ned. Er man borger i Hjørring og har de mindste af symptomer, så skal man kontakte sin læge, siger Magnus Heunicke.

Hjørring Kommune har som konsekvens af de mange nye sygdomstilfælde igangsat flere tiltag. Bland andet vil alt personale i plejesektoren blive testet for coronavirus, og det samme gælder for alle borgere på plejehjem samt i hjemmeplejen. 

Corona-foranstaltninger i Hjørring Kommune. 

Kø ved podningsteltet

De mange nye smittede vendelboere gør, at der også er travlhed ved podningsteltet ved hospitalet i Hjørring.

Der er sat ekstra bemanding på, men der har alligevel været ventetid på det seneste, oplyser Regionshospital Nordjylland på deres Facebook-side. 

Mandag har generelt været rigtig travl for det personale, som står for at coronateste i det nordjyske.
- Der har været ekstraordinært meget pres på både telefoner og teststationer i dag. Mange har været bekymrede på baggrund af de aktuelle udbrud i Nordjylland, og de har henvendt sig på regionens telefonlinje. Der har også været ekstra travlt ved teststationerne. Fra i morgen mandes der op – både i testtelte i Aalborg og Hjørring og på telefonerne, siger forløbschef ved Aalborg Universitetshospitalt, Jan Nybo, til TV2 Nord.

- Vi kan dog ikke garantere, at man ikke kommer til at vente i morgen (red. tirsdag), men det skulle gerne lette presset, at vi sætter ekstra mandskab ind. Og så opfordrer vi folk til at sørge for at få booket tid i forvejen, inden de møder op til test. Det gør nemlig, at vi hurtigere kan få folk testet, slutter Jan Nybo. 

brand thisted

Beboere var i livsfare, da 41-årig satte ild til ejendom – nu skal han flere år i fængsel

PH 280120 IN Udlændingestyrelsen snyder Still

Awidas pas gjorde hende 10 år "yngre": Nu får hun endelig pension

20210122-110613-L-1920x1920we

Minksagen: Folketinget skal beslutte, om Mette Frederiksen skal for en rigsret

20201229-230743-L-1920x1920we

Restriktioner forlænges resten af vinteren, erfarer TV 2

brand thisted

Beboere var i livsfare, da 41-årig satte ild til ejendom – nu skal han flere år i fængsel

PH 280120 IN Udlændingestyrelsen snyder Still

Awidas pas gjorde hende 10 år "yngre": Nu får hun endelig pension

Til forsiden

Til forsiden