Uagtsomt manddrab: Tiltalt for at køre kammerat ihjel og lemlæste tre andre

Omstændighederne omkring en af de senere års værste trafikulykker i Nordjylland skal finde sin afgørelse, når en 24-årig mand fra Hjørring torsdag tager plads på anklagebænken i Retten i Hjørring.

En ung hjørringenser er tiltalt for at være skyld i uagtsomt manddrab på en kammerat i en ulykke, hvor tre andre venner samtidig blev lemlæstet – ifølge politiet på grund af en dødbringende cocktail af alkohol og høj fart.

Ulykken fandt sted 30. oktober 2021 omkring en halv time efter midnat. Den 24-årige var fører af en BMW, der kørte ad Frederikshavnsvej mellem Hjørring og Sønderskov. 

Ifølge politiets anklager kørte manden med mindst 140 kilometer i timen, da det gik galt. Udover høj hastighed kan det også have haft betydning, at de dæk, der var monteret på bilens fælge, var for små til at passe på fælgene.

Dødsfald og livsvarige skader

Personbilen kom over i modsatte vognbane, hvorefter den snittede flere træer og væltede rundt flere gange og endte i nogle større træer. 

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

Den tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til 15.,16. og 19. december ved Retten i Hjørring.

Her vil de tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Ulykken medførte død og lemlæstelse. En 26-årig mand, der var passager i bilen mistede livet, mens tre andre fik meget alvorlige skader. 

En af dem fik skader på lever og bugspytkirtel, brud på højre kraveben, en lungeskade og brud på den 2. halsryghvirvel. Skaderne førte til langvarige indlæggelse og mén for resten af livet. 

En anden passager pådrog sig blandt andet brud på nakkehvirvler, ryghvirvler, hoften og skade på rygmarven, hvilket også har medført varige mén.

Den sidste passager pådrog sig permanente hjerneskader som følge af blødninger i hjernen, kraniebrud og blødning i hjernens overflade. Derudover fik passageren blødninger i en lunge, brud på bækkenet og brud på næsen.

Den 24-årige blev efterfølgende testet for alkohol, og prøven viste, at promillen var mindst 1,27.

Står til flere års fængsel

Den 24-årige fører vil under sagen blive tiltalt for såvel uagtsomt manddrab som uagtsom, betydelige legemsbeskadigelse – begge dele under særligt skærpende omstændigheder, og han risikerer flere års fængsel. 

Det afspejler sig også i, at sagen vil blive ført som en såkaldt nævningesag, hvilket er tilfældet, når der er udsigt til straf på over fire års ubetinget fængsel.

Det fremgår ikke før sagens start, hvordan den 24-årige forholder sig til anklagerne. Sagen kører efter planen ved retten 15., 16. og 19. december.


Seneste nyt

fra Nordjylland