Borgmester vil have hjælp til ’den gode plejehjemslukning’

01:26

Foto: Mette Nielsen

1 af 2

Arne Boelt vil have ministerens hjælp til at undgå, at den problemfyldte lukning af Havbakken gentager sig.

Som en del af dette års socialdemokratiske kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter har Hjørrings borgmester Arne Boelt en mission. Sammen med Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke vil han have en drøftelse af ’den gode plejehjemslukning,’ så kommunerne i fremtiden undgår at havne i den kattepine, sagen om Havbakken har bragt Hjørring i.

- Vi skal snakke om de lejekontrakter, som man har, når man har en lejekontrakt på et plejeventer. Hvordan kan vi arbejde, så vi ved, hvad man kan, og hvad man ikke kan, siger Arne Boelt (Socialdemokratiet).

Jeg har snakket med mange borgmestre herude, der har haft det samme problem

Arne Boelt, Borgmester, Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er havnet i et juridisk tovtrækkeri med beboerne på plejecenteret Havbakken i Tornby, der nægter at fraflytte, selvom kommunen gerne vil nedlægge centeret. En særdeles uhensigtsmæssig situation for både kommune og beboere, mener borgmesteren.

Læs også Lukning af Havbakken: - Ældre Sagens direktør er ude af trit med virkeligheden

- Vi skal gerne have dem til at arbejde med det i ministeriet, for jeg tror bestemt, de kan se problemet, og jeg har snakket med mange borgmestre herude, der har haft det samme problem, og det er vi ikke tjent med i et velfærdsland som Danmark, siger Arne Boelt.

Læs også Seniorer i protest: - Vi flytter ikke frivilligt fra Havbakken

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke vil ikke udtale sig om ’den gode plejehjemslukning’, inden han har drøftet sagen med Arne Boelt.

Forsiden lige nu