Foto: Tommy Hald

Fast feriested i 70 år: 93-årige Gudrun og datter på 71 på besøg igen og igen

Gudrun på 93 år og hendes datter på 71 har besøgt Skallerup Seaside Resort siden 1949. I dag fyldte feriestedet 70 år, og derfor var de modne damer naturligvis tilbage.

Skallerup Seaside Resort fylder i dag 70 år, og i den anledning havde stedet besøg af gæster, der gennem tiden har boet på Skallerup Seaside Resort - herunder en familie som har besøgt feriecentret regelmæssigt lige siden det åbnede i 1949.

Læs også Rekordregnskab i Skallerup Klit

Familiens ældste medlem er Gudrun Hansen på 96 år. Hun fik i dag en rundvisning i feriecenterets museumsbarak, der viser feriehytternes indretning fra 1949 - samme år som Gudrun Hansen første gang besøgte Skallerup.

- Det var jo helt nyt, at der var ferieby her. Og det var nok derfor, at vi tog herop. Vi havde jo set, at flygtninge gik her, og så pludselig var det en ferieby, forklarer Gudrun Hansen om første besøg på Skallerup Klit.

I slutningen af 2. verdenskrig kom der omkring en kvart million tyske flygtninge til Danmark primært fra det tidligere Østpreussen. For at huse nogle af de mange flygtninge opførte den danske stat en barakby ved Skallerup. Da flygtningene i 1947 rejste tilbage til Tyskland blev stedet omdannet til feriecenter.

Fire generationer på besøg

Gudrun Hansens datter, Anne Hansen, var også med i 1949. Dengang var hun kun et år. Familien forsatte med at besøge det daværende Skallerup Klit, selvom det var begrænset, hvad der, efter nutidens målestok, var af aktiviteter på stedet.

Læs også 96-årige Kresten klippede snoren: Aktivt seniorcenter åbnet i Aalestrup

- Der var jo minigolfbane, der var en legeplads, og så var der også stranden, så det var jo et rigtig dejligt sted at komme, husker Anne Hansen om de første besøg som barn på Skallerup Klit. 

Siden hen har stedet forandret sig og gør det stadig. Blandt forandringerne er eksempelvis navneskiftet. Gudrun Hansen brugte stedet til sin 70-års og 90-års fødselsdag, og i dag er også Anne Hansens datter, Joan Alkier og hendes to døtre også kommet med på vognen, så der i dag er fire generationer afsted, når de er på ferie i centeret.

- Så længe olde (Gudrun Hansen, red.) inviterer til fødselsdag, så kommer vi i hvert fald. Men jeg tænker også, at det er sådan et sted, som mine børn synes er et rigtig dejligt sted at komme. Så de vil også plage om at komme der, siger Joan Alkier, der er en del af familiens tredje generation, som besøger feriestedet. 

Feriecenterets 70 årsfødselsdag blev i dag fejret med en syv meter lang lagkage, en meter for hver 10 år feriecentret har eksisteret, og i dagens anledning var der et gavekort til den trofaste familie på et ophold på feriecenteret.

01:59 Luk video