Inden nordjysk bundbrag: Den er vanvittig vigtig

På søndag løber Hobro IK og Vendsyssel FF på banen i et vaskeægte bundbrag i Superligaen.

Spillet om nedrykningspladserne går nu for alvor i gang i Superligaens nedrykningspuljer. Og her er to nordjyske fodboldmandskaber i den virkelig kedelige ende. 

Hobro IK og Vendsyssel FF ligger på de to nederste pladser i deres pulje, som de er i sammen med AaB og Randers, der har mangle flere point end Vendsyssel og Hobro. Så kampen om den nederste plads står mellem de to nordjyske hold. 

- Det bliver en vanvittigt vigtig kamp, det er ikke nogen hemmelighed. Jeg tror det bliver lidt noget, hvor man ser hinanden an, fordi det vil være rigtig skidt at tabe den her kamp. Jeg tror, det bliver meget afventende fra begge to, og det kan godt være et mål, der skal til for at løsne det hele op, fortæller Hobro-anfører, Jonas Damborg. 

Læs også Profil vender tilbage: Mads Hvilsom trækker igen i Hobro-trøjen

For det er ikke helt ligegyldigt, om man ender på tredje- eller fjerdepladsen i nedrykningspuljen. Fjerdepladsen skal møde nummer tre fra den modsatte nedrykningspulje og omvendt. Så hvis man ender på tredjepladsen, vil man i teorien møde en nummere modstander i de afgørende knockoutkampe om overlevelse i Superligaen. 

- Rent matematisk så er der bare større sandsynlighed for at overleve, hvis vi får den tredjeplads, og så er der også noget mentalt i det. Så det er rigtig vigtigt, fortæller Jonas Damborg. 

Hobro IK og Vendsyssel FF tørner sammen på søndag klokken 12.00 i Hjørring og kan ses på Eurosport 2. 

Læs også For første gang nogensinde: Hirtshals Havn skaber vindmølleprojekt uden statsstøtte