LIGE NU:

Netværk kæmper mod indbrud

Hjørring Kommune sætter i år rekord i antallet af indbrud. Det har skabt stor utryghed blandt mange borgere, og netværket "Hjørring fri for indbrud" er derfor gået ind i kampen for at hjælpe boligejerne med at holde indbrudstyvene væk.

Den seneste tids mange indbrud har fået husejerne fra Tårs ud af deres hoveddør. Netværket "Hjørring fri for indbrud" og politiet giver dem gode råd til, hvordan de kan minimere risikoen for, at tyvene slår til mod deres hjem. 

- Det er da for ringe, at man ikke kan have sine ting i fred, og det gør dig da utryg, siger Mads Horshauge, som bor i Tårs.

Der har været ni indbrud i Tårs i den seneste måned. Det er ni for mange, og derfor prøver borgerne i samarbejde med de kommunale initiativ "Hjørring fri for indbrud" og politiet at spotte de svage punkter i deres kvarter.

- Det handler ikke om, at vi skal være utrygge. Det handler om, at man selv skal være med til at tage ansvar, fordi hvad kan kommunen hjælpe med, hvad kan politiet hjælpe med og hvad kan borgeren selv gøre?, siger Peter Mathiesen, som er tovholder ved "Hjørring fri for indbrud".

Politiassistent Søren Panum fra Nordjyllands Politi er med på den såkaldte tryghedsvandring i Tårs for at fortælle mere om, hvad en indbrudstyv tænker, når han kommer ind i netop dette boligområde.

- Når jeg kommer ind i kvarteret, så er Nabohjælp-skiltet det første, der falder mig i øjnene, siger Søren Panum.

Mange af de fremmødte borgere er allerede tilmeldt Nabohjælp, og der står flere store skilte i boligkvarteret. Skiltene gør dog ikke nogen forskel alene.

- Smid lidt affald i naboens skraldespand, hvis han ikke er hjemme. Sørg for at få tømt postkassen. Det er ganske få ting, I skal gøre, lyder det fra Søren Panum, som håber, at gennemgangen af kvarteret kan være med til at gøre beboerne mere trygge i kampen mod indbrudstyvene.

Der har været ni indbrud i Tårs i den seneste måned. Det er ni for mange, og derfor prøver borgerne i samarbejde med "Hjørring fri for indbrud" og politiet at spotte de svage punkter i deres kvarter. Den fælles rundtur i kvarteret er med til at styrke sammenholdet mellem husejerne.

- Der er ingen indbrudstyve, der bryder sig om at blive hilst på, så hold øje med hinanden og se, hvilke biler der kommer her. Det handler meget om at kigge efter hos hinanden, siger Mads Horshauge.

Naboer, alarmer og overvågning skal ind i kampen mod indbrud i Vendsyssel